daniel savu

Daniel Savu, candidat independent la Primăria Ploiești, a postat pe blogul său un text intitulat "De ce deranjez și pe cine":

 

Primesc tot mai multe semnale că decizia mea de a transparentiza cheltuielile municipalității, dacă voi fi ales primar al Ploieștiului, completată cu publicarea contractelor care vizează bani și interese publice, deranjează din ce în ce mai mult interesele politice și de afaceri din administrația locală. Astfel se explică probabil reacțiile nervoase din ultima perioadă, inclusiv calomniile folosite ca ultim argument, în condițiile în care sunt suficienți oameni cu funcții publice conștienți de faptul că așa voi proceda, întrucât mă cunosc foarte bine. Și nu va exista nicio posibilitate ca cineva să mă împiedice !

Așa cum am anticipat, deși ne apropiem de finalul campaniei electorale, n-am remarcat în spațiul public un alt candidat la funcția de primar care să accentueze și să își asume necesitatea transparentizării cheltuielilor publice, ca unică soluție pentru a înlătura percepția de corupție existentă în prezent. Există însă angajați în administrație care s-au săturat să lucreze cu amenințarea unui dosar penal deasupra capului, din cauza ordinelor pe care le primesc. Ei sunt primii care au înțeles că drenarea bugetului către interese de partid reprezintă unul dintre motivele pentru care un oraș bogat ca Ploieștiul a ajuns într-o situație financiară atât de dificilă. În plus, dacă salariile lor, care oricum nu reprezintă un stimul profesional, se plătesc cu întârziere, în timp ce pentru anumite contracte există întotdeauna bani, înseamnă că decizia politică are în vedere alte criterii decât interesul general.

Vreau să le mulțumesc funcționarilor din administrație care m-au contactat în această perioadă și să le spun că toate semnalele lor vor fi consfințite oficial în rapoarte de audit ce vor fi prezentate public. Soluția pentru Ploiești este să nu mai dicteze politicul, ci cetățeanul. Iar asta se face prin vot, transparență și asumarea deciziei de a schimba lucrurile ! (P.E.)

 

VIDEO Savu despre cheltuirea banilor publici in Primaria Ploiesti