radu popescu

Radu Popescu a postat pe Facebook un text intitulat "Ploieștenii, ținta minciunilor electorale. Episodul autobuze și tramvaie noi":

 

După modelul raportărilor comuniste cu tonele la hectar, candidații partidelor politice la Primăria Ploiești se întrec în a promite cumpărarea de zeci de autobuze și tramvaie noi.

Oricine privește bugetul actual al Ploieștiului, unde nu se regăsesc, deocamdată, pierderile generate de întârzierea proiectelor europene, realizează că achiziția de mijloace de transport noi este o minciună sfruntată.

N-ar fi prima și nici singura minciună, după spitalul de copii, pensia municipală ș.a.m.d.

 

Singura soluție o reprezintă accesarea fondurilor europene pentru achiziția de autobuze electrice și tramvaie, însă actuala administrație nu este pregătită să facă acest lucru.

Fără să vă plictisesc cu detalii tehnice, pentru ca TCE să poată oferi condiții civilizate de transport, primăria trebuie să îndeplinească mai multe criterii, printre care se numără un plan de mobilitate urbană și un contract de servicii publice în care să fie menționată clar formula de calcul a subvenției.

Fără aceste documente, achiziția de tramvaie și autobuze electrice, din fonduri europene, nu este posibilă. (P.E.)