plangeri sesizari dosare penale alegeri prahova

Chiar dacă actuala campanie electorală pare a fi mult mai calmă față de cele din anii anteriori, la IJP Prahova curg sesizările pe tema încălcării legii electorale.

 

Astfel, până pe data de 16 mai, la Inspectoratul Județean de Poliție Prahova au fost înregistrate 30 de sesizări, reclamații și plângeri referitoare la încălcări ale prevederilor legislației în legătură cu alegerile locale din 2016.

Potrivit IJP Prahova, principalele aspecte semnalate vizează distrugerea, deteriorarea și murdărirea listelor electorale, a platformelor-program afișate sau a oricăror afișe sau anunțuri de propagandă electorală, precum și afișarea materialelor de propagandă electorală în alte locuri decât cele permise potrivit prevederilor legale.

 

Sesizările, plângerile și reclamațiile au fost înregistrate în localitățile Ploiești, Câmpina, Azuga, Boldești-Scăeni, Breaza, Florești, Filipeștii de Pădure, Filipeștii de Târg, Lipănești, Olari, Drăgănești, Ariceștii Rahtivani, Puchenii Mari, Colceag, Boldești Gradiștea, Măgurele, Ariceștii Zeletin și Bălțești.

Potrivit sursei citate, până la data de 16 mai, au fost aplicate trei sancțiuni, dintre care două potrivit Legii 115/2015 și una pentru încălcarea Legii 61/1991.

Tot până pe 16 mai, erau înregistrate la sediul IJP Prahova două plângeri penale în legătură cu aspecte de natură electorală. La cele două plângeri penale se adaugă și un dosar penal, ca urmare a sesizării care avea ca obiect oferirea de ciocolate alegătorilor din Surani, de către un candidat PSD.