daniel savu

Daniel Savu, candidat independent, a postat pe blogul său o scrisoare deschisă angajaților Primăriei Ploiești.

 

Dragi (viitori) colegi,

Am ales să vă scriu aceste rânduri pentru a vă transmite mesajul meu, mai mult profesional și mai puțin electoral, din actuala poziție de candidat independent la Primăria Ploiești.

Având în vedere o serie întreagă de informații vehiculate în spațiul public, dar și pentru că am lucrat direct cu mulți dintre voi, am considerat că este corect să vă informez personal cu privire la obiectivele vizate pentru administrația locală, dacă voi fi ales primar al Ploieștiului.

 

1. Pregătirea profesională a tuturor angajaților și implicarea lor efectivă în derularea proiectelor publice vor reprezenta singurele criterii de apreciere și promovare.
2. Nu voi accepta niciun fel de intervenție politică drept argument privind accesul la poziții de top în managementul local sau pentru a tolera ineficiența în activitate. Angajații Primăriei, precum și cei din structurile subordonate Consiliului Local, nu vor mai fi la dispoziția intereselor politice, nu vor mai trebui să tolereze “preferații” partidelor sau să își asume responsabilități în locul lor.
3. Nu am oameni pregătiți pentru anumite posturi și niciun nume pe “lista neagră”, evaluările pe care le am în vedere vor fi transparente, se vor baza pe competență, rezultate, rapoarte ale instituțiilor statului și rapoarte de audit intern.
4. Specialiștii din Primăria Ploiești pot avea certitudinea că vor fi stimulați să se exprime liber, să fie creativi și să primească aprecierea meritată pentru soluțiile și munca lor. Stimulentele financiare vor fi acordate conform legii, fără alte impedimente.
5. Anual, voi organiza consultări la care vor participa toți angajații din administrația publică, cu scopul de a le cunoaște opinia sau propunerile despre prioritățile și proiectele municipalității.

Cu speranța că după alegerile din 5 iunie vom deveni colegi, vă mulțumesc pentru atenția acordată ! Mult succes în continuare ! (P.E.)

Cu prietenie,
Daniel Savu