mircea chiritescu candidat psro primaria ploiesti

Candidatul PSRO la funcția de primar al Ploieștiului, Mircea Chirițescu, propune includerea municipiului într-un circuit turistic, pentru promovarea pe plan intern și internațional.

 

„Avem motive să ne mândrim cu municipiul Ploiești, iar orașul nostru trebuie promovat peste tot în lume. Universitatea de Petrol și Gaze este un adevărat ambasador al orașului care, din păcate, până acum a fost ignorată. Nu trebuie să uităm faptul că în această instituție de învățământ superior își desfășoară activitatea cadre didactice de prestigiu, a căror experiență ar putea fi valorificată și în interesul comunității ploieștene. Nu trebuie să ignorăm nici faptul că aici s-au pregătit foarte mulți cetățeni străini care au dus numele orașului nostru în țările lor de origine, existând posibilitatea realizării, prin intermediul acestor absolvenți, unor legături economice, culturale, științifice de care să beneficieze comunitatea ploieșteană”, este de părere Mircea Chirițescu, precizând că propune un proiect legat de înființarea unui circuit turistic al Ploieștiului, pentru promovarea petrolului și industriei petrolului.

„Denumit generic Drumul Petrolului, traseul turistic ar putea include mai multe obiective. La Ploiești a fost construită prima rafinărie din lume. Trebuie să ne mândrim cu trecutul orașului. Extracția petrolului, rafinarea, prelucrarea și distribuția petrolului fac parte din istoria municipiului Ploiești. Muzeul Petrolului, Universitatea de Petrol și Gaze și stadionul Ilie Oană pot face parte dintr-un viitor circuit turistic”, susține Mircea Chirițescu. (P.E.)