gavrilescu com

După ce liberalii au acuzat-o că face campanie ilegală pentru Primăria Ploiești, Grațiela Gavrilescu, candidatul ALDE, a declarat că respectă legislația electorală.

 

Citește și PNL Ploiești acuză ALDE că face campanie electorală ilegală

”Noi am făcut cererea conform Legii Alegerilor Locale care este o lege specială și se referă la o perioadă limitată și conform articolelor 64 și 65 alineatul 2, Primăria este obligată să pună la dispoziția celor care candidează la alegerile locale spații pe domeniul public. Noi făcând cerere la Primărie, primăria trebuia prin Direcția de Patrimoniu, ținând cont că este o lege specială, tsă închirieze spațiile respective solicitate de ALDE conform HG care se referă la taxe și impozite locale. Nu este vorba de spații comerciale ca să intre în avizare la Comisia 2 a Consiliului Local. Cererea este expresă conform legii speciale și, subliniez, pentru desfășurarea activităților electorale pe perioadă limitată. Direcția de Patrimoniu din punctul meu de vedere este în eroare totală trimițând spre avizare Comisiei 2 a Consiliului Local, cum din punctul meu de vedere și candidații PNL nu cunosc legea și să se uite pe lege, că au membrii ai Parlamentului României, în legea specială. Și să se mai uite și în HCL-urile privind aprobarea taxelor și impozitelor pe domeniul public.”, a declarat pentru ziarul Incomod deputatul Grațiela Gavrilescu.

 

UPDATE Comunicat de presă al ALDE

Am luat act, din presă, de punctul de vedere al PNL Prahova referitor la strategia noastră de campanie.

Nu este pentru prima dată când acest partid se află în eroare!

Regretabil este, însă, că parlamentarii din PNL Prahova, care au votat Legea 115/2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale, nu au sesizat faptul că, fiind o lege specială, aplicarea ei nu necesită avizul comisiilor de specialitate ale Consiliului Local al Municipiului Ploiești.

Astfel, solicitarea noastră nr. 9533/11.05.2016, făcută în temeiul art. 64 și 65 ale Legii115/2015, privind închirierea temporară a unei suprafețe de 10 mp pe domeniul public, începând cu 12 mai a.c., în scopul desfășurării de activități de campanie electorală,  trebuia să fie soluționată, pe loc, de Direcția Patrimoniu, al cărei rol era acela de a lua act de durata și locațiile transmise și de a ne factura suma de plată aferentă.

Faptul că și acum, pe ultima sută de metri a mandatului, PNL, care a excelat doar vocal în Consiliul Local, reușește să blocheze politic decizii administrative este o dovadă în plus- de parcă mai era nevoie?- că PNL a fost și rămâne partidul frână în administrarea Ploieștiului!

Grațiela Leocadia Gavrilescu,                                             George Pană,

Copreședinte ALDE Prahova                                    Copreședinte ALDE Prahova