tariceanu gratiela gavrilescu ploiesti

Copreședintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a vorbit despre cele 110 proiecte propuse de deputatul Grațiela Gavrilescu, candidatul ALDE la Primăria Ploiești.

 

„Deputatul Grațiela Gavrilescu (ALDE), candidat la funcția de primar, are două mari atuuri, față de ceilalți contracandidați”, a susținut Călin Popescu Tăriceanu, la Ploiești, în cadrul unei conferințe de presă.

„Cred că funcția politică deținută, funcția de ministru al Mediului, a obligat-o să intre în contact cu o serie de chestiuni tehnice și administrative și a căpătat o experiență deloc neglijabilă, în comparație cu ceilalți contracandidați. Pe lângă aceasta, ca orice femeie, aș spune că are o sensibilitate mai mare decât al oricărui bărbat, și, de aceea, mi-am permis de a discuta subiectul creșelor pentru copii”, a subliniat Tăriceanu, precizând că potrivit unei statistici doar 3% dintre copiii României merg la creșă.
În altă ordine de idei, Tăriceanu a amintit de cele 110 proiecte cuprinse în programul electoral al deputatului Grațiela Gavrilescu, candidatul ALDE la funcția de primar al Ploieștiului.
Tăriceanu a mai anunțat, la Ploiești, că ALDE propune organizarea de referendumuri cu privire la marile proiecte propuse la nivel local, explicând și de ce este importantă consultarea cetățenilor.
„ALDE propune să organizeze referendum cu privire la marile proiecte. Una este ca proiectele să fie făcute la mica înțelegere, de consilieri și primar, plecând de la diferite interese ale unor grupări și, de multe ori, sunt proiecte dictate de aceste interese, care nu au nimic de a face cu interesul cetățeanului. Referendumul nu este legiferat, dar eu vreau să văd ce consilier va avea curajul de a se ridica împotriva unui proiect votat de cetățeni”, a precizat Tăriceanu, care a susținut că acesta este motivul pentru care ALDE propune „un alt mod de a face politică”. (P.E.)