mircea chiritescu candidat psro primaria ploiesti

Ploieștenii se pot mândri cu istoria FC Petrolul, susține Mircea Chirițescu, candidatul PSRO la funcția de primar al Ploieștiului.

Candidatul PSRO, Mircea Chirițescu, a avut astăzi o întâlnire cu mai mulți suporteri, dar și cu ploieșteni care locuiesc în zona stadionului Ilie Oană. Una dintre problemele identificate este că publicul larg nu are acces în prezent la zona în care sunt ținute diplomele și cupele pe care Petrolul le-a obținut de-a lungul timpului.

„Peste tot în lume, turiștii, dar și cetățenii orașelor unde sunt construite stadioane pot vizita spații amenajate special destinate istoriei cluburilor. Am discutat și cu câțiva suporteri, dar și cu persoane care au legătură cu domeniul fotbalistic. În prezent, ploieștenii și turiștii nu au acces în zona unde sunt amplasate diplomele și cupele obținute de FC Petrolul. Identificarea unui spațiu la parterul stadionului și amenajarea acestuia ar putea să readucă în prim plan istoria Petrolului. O taxă mică instituită la intrare pentru turiști, cu oferirea de gratuitate pentru copii și reduceri pentru grupurile de vizitatori, pentru elevi și studenți, așa cum este peste tot în lume, ar putea permite ca toate cheltuielile pentru această zonă să fie suportate din încasări”, susține Mircea Chirițescu.

Candidatul PSRO crede că o altă măsură trebuie să vizeze traficul din zona stadionului pe durata meciurilor. „Trebuie să venim atât în sprijinul suporterilor, dar și a cetățenilor care locuiesc în zonă. Condițiile de acreditare UEFA prevăd reguli stricte cu privire la asigurarea locurilor de parcare, dar și cu privire la traficul din zona stadionului. Consultarea cetățenilor este extrem de importantă în această privință”, susține Chirițescu.

În plus, spune candidatul PSRO la funcția de primar al Ploieștiului, municipalitatea trebuie să regândească modul de organizare a bazelor sportive. „Reînființarea unei structuri pentru toate bazele sportive din Ploiești este importantă, pentru gestionarea corectă a acestui domeniu. Stadionul Ilie Oană, de exemplu, a fost în administrarea SGU, iar acum este în administrarea CSM. Trebuie găsită o soluție corectă și o administrare unitară. Iar aici nu mă refer numai la Stadionul Ilie Oană, ci și la celelalte baze sportive ale Ploieștiului”, a precizat Mircea Chirițescu (P.E.).