daniel savu

Candidatul independent la Primăria Ploiești, Daniel Savu, a postat pe blogul său planul pentru învățământ.

 

Majoritatea ploieștenilor cu care m-am întâlnit în această perioadă mi-au confirmat faptul că preocuparea municipalității pentru educație și asigurarea unor condiții decente în unitățile de învățământ trebuie să fie o prioritate a mandatului următor, la fel ca și sănătatea. În locul programelor fantasmagorice despre care am tot auzit în ultima perioadă și a promisiunilor electorale de care vreau să mă detașez, eu vreau să prezint simplu, punctele principale pe care mi le asum, din

PLANUL PENTRU ÎNVĂȚĂMÂNT

“PACTUL PENTRU ȘCOLI” – Investițiile necesare în unitățile de învățământ din Ploiești și calendarul alocării resurselor bugetare vor reprezenta obiective de interes public local, pe care toate formațiunile politice reprezentate în Consiliul Local vor fi chemate să și le asume prin vot, pentru întreg mandatul 2016-2020.
Proiectele europene privind modernizarea unităților de învățământ preșcolar (grădinițe) și antepreșcolar (creșe), precum și construcția de noi grădinițe vor reprezenta obiective prioritare pentru municipalitate în mandatul 2016-2020.
Performanța școlară trebuie recunoscută susținută, promovată și premiată, atât în ceea ce îi privește pe elevi, cât și pe profesori, indiferent de nivel.
Siguranța în școli va face obiectul unui protocol separat între Poliția Locală și Poliția Română.
Terenurile de sport aferente unităților de învățământ vor fi deschise tuturor elevilor care vor să facă mișcare, inclusiv în afara programului școlar.
Primăria va organiza anual consultarea online a tuturor cadrelor didactice din Ploiești, pentru a evalua impactul politicilor locale asupra procesului de învățământ.
Orice fel de influență sau mesaj politic în unitățile de învățământ din Ploiești sunt strict interzise.
Primăria va relua Parteneriatului de colaborare cu UPG Ploiești, atât pentru promovarea specificului Universității Petrol-Gaze, cât și pentru integrarea studenților și absolvenților în viața comunității, prin inițierea de programe-pilot. (P.E.)
sursa: danielsavu.ro
VIDEO Daniel Savu despre angajarea primilor doi absolventi de la administratie publica