conte bun

Are 57 de ani, este scriitor, a fost jurnalist, dar este și deținătorul a două titluri nobiliare oferite de Casa Regală a Spaniei. Povestea lui Alexandru Emil Petrescu este una uimitoare.

 

Pentru faptul că erau monarhiști, toată familia lui a avut de suferit. Bunicul a murit în închisoare, iar comuniștii i-au confiscat toată agoniseala. Alexandru Petrescu s-a născut la Ploiești și spune că de mic a avut talent de scriitor. Odată cu Revoluția din 89, destinul se schimbă pentru ploieștean.

” Am participat ă la Revoluţia din 1989, cu speranța că țara asta o va lua pe un drum bun.Am înfiinţat ziarul „Prahova Liberă”, iar apoi ziarul de orientare monarhistă „Muntenia”. După venirea minerilor, am realizat că nu trăiesc în țara pe care mi-o doream...una liberă cu adevărat. Așa că am cerut azil politic în Spania,iar la scurt timp am primit și cetățenia. Din 1990 am trăit în Spania. 24 de ani în care am fost neobosit”, spune Alexandru Petrescu. Este primul român ce a intrat în politica spaniolă, devenind membru al Partidului Popular. Primul român ce a participat la coridele de tauri de pe străzile oraşului Pamplona. Primul român ce a întemeiat în Madrid trei biblioteci pentru români şi primul ziar românesc de după 1989, în exil. A descoperit şi studiat fenomenul social de vorbire numit „Etnolectos” rumañol, transformându-l şi într-un curent cultural-artistic al celor care trăiesc în Peninsula Iberică, perpetuat deja la a doua generaţie de emigranţi români, transformând limba într-o ,,herga" sau ,,idiom". A fondat în 1991 „Comunitatea Românilor din Spania” Inițial, a funcționat pe teritoriul Regatului Spaniei, sub numele de Uniunea Mondială a Românilor Liberi, filiala Spania, fondată de către omul politic Ion Rațiu. Licenţiat în relaţii internaţionale şi studii europene și masterand în Politică Internațională. Scrie de la articole de presă, rebus şi enigmistică, la poezie. Colaborează la ziare şi reviste din România şi din străinătate, respective Danemarca, Anglia, Spania, Italia, Israel, Statele Unite ale Americii, Ucraina, R. Moldova, Ungaria şi Germania. În plus, a editat până acum 25 de antologii, dicţionare şi lucrări cu caracter enciclopedic. Cel mai important moment al vieții sale a fost atunci când a fost înnobilat Conde de Transilvanya Conde Palatino şi Baron de Simferopol, de către La Gran Casa Imperial Rurikovichsi, și numit ambsador al acesteia în România.

 

”Sunt laureatul Premiului ”Cel mai bun jurnalist al anului 2000”, acordat de către Clubul Internțional de Presă, fiind premiat chiar de regele Juan Carlos . Am organizat peste 7 concerte și opt evenimente în Spania pentru românii emigranți în această țară. În emisiunea EL TRAMVIA, de la Radio Nacional de Espana, unde am lucrat un an, săptămânal am făcut referiri la România. Din păcate, după o intervenție chirurgicală drastică, în lupta cu un cancer, m-am văzut nevoit să mă întorc în România. Am încercat în zadar să mă integrez în viața socială”, mai spune Alexandru Petrescu.
În prezent, Alexandru Emil Petrescu Conde de Transilvanya, se pregătește de alegeri. El a fost desemnat să reprezinte opțiunea Partidului Social Român la funcția de primar al comunei Păulești, acolo unde locuiește de când s-a întors din Spania.

Candidatul are și proiecte unice, menite să schimbe viitorul acestei localități. Alexandru Petrescu propune construirea în pădurea din Cocoșești a unui Oraș al Sporturilor și Culturii. Proiectul său unic în România prevede o pistă acoperită de sky numit Snow , un Rockodrom, un Skate Park, dar și primul cinematograf-teatru sătesc în aer liber. ”Am discutat cu o echipă de profesori de la Universitatea din Cartagena pentru implementarea construirii unei stații de epurare a apelor râului Dâmbu și respectiv Teleajean și aducerea din regiunea Valle del Jerte, Cáceres, Spania a mii de puieți a unei specii de cireși a căror fructe se vând cu prețul de 9 euro/kilogramul în Rusia. Îmi doresc să înființez un corp de poliție călare pentru prevenția furturilor și protejarea pădurilor din zonă. Am multe idei pentru a transforma întreaga localitate”, ne-a mărturisit Alexandru Petrescu.

titlu

patriarh

regele juan