savu

Daniel Savu, candidat independent la Primăria Ploiești, a postat pe blogul său impresii după o vizită la spitalul de pediatrie:

 

"Am fost să văd cu ochii mei ce se întâmplă la urgențe, în Spitalul de Pediatrie. Am fost într-o seară, după ora opt, mi-am pus o șapcă pe cap, pentru că n-aș fi vrut ca prezența mea acolo să fie recunoscută sau interpretată electoral. Și n-a fost deloc în regulă ce am găsit! O sală de așteptare în formă de L, aglomerată, nu tocmai bine luminată, cu tați care stăteau lângă pereți sau afară, pentru că nu mai aveau locuri pe scaune. Spațiu insuficient, copii bolnavi, unul lângă celălalt, în brațele părinților. Toată lumea aștepta....

Prezentarea demersului meu, pe care îl voi repeta și în alte locuri din oraș, are scopul de a atrage atenția că până la realizarea unui nou spital, finanțabil peste doi ani sau nu se știe când și în ce condiții, sunt necesare intervenții imediate pentru asigurarea unui nivel civilizat de asistență medicală, încă de la primul pas pe care părinții îl fac cu copiii la urgențe. Știu că Spitalul de Pediatrie a obținut recent acreditarea care certifică faptul că sunt respectate standardele în privința serviciilor medicale şi a confortului oferit pacienţilor, nu este în intenția mea să pun sub semnul întrebării aceste eforturi, însă după tot ce am văzut la urgențe, dar și după relatările unor părinți despre experiențele din spital, nu este suficient. Cred că familiie cu copii din Ploiești vor mai multă informație, performanță, transparență și mai puțină politică sau deloc, în legătură cu acest subiect. Și în niciun caz promisiuni electorale care riscă dintr-un motiv sau altul să nu se concretizeze.

De aceea, propun candidaților implicați în alegerile locale să detașăm această unitate medicală de discursul politic, atât în actuală campanie electorală, cât și în mandatul care va urma. Cred că este nevoie de un pact de solidaritate și neagresiune în legătură cu orice fel de proiect, finanțat din bugetul local sau din bani europeni, care vizează Spitalul de Pediatrie. Orice se realizează în plus în această unitate medicală este în primul rând de interes public și trebuie să aibă ca obiectiv (re)câștigarea încrederii ploieștenilor care au copii și vor să fie siguri că aici primesc cea mai bună asistență medicală. Politica, pur și simplu nu mai are loc." (P.E.)

VIDEO Daniel Savu despre spitalul de pediatrie