TRAMVAI

Adrian Dobre, candidat PNL la Primăria Ploiești, a postat pe Facebook soluția sa pentru modernizarea transportului public din Ploiești.

 

Postarea pe Facebook a lui Adrian Dobre, candidat PNL la Primăria Ploiești:

"Modernizarea liniilor de tramvai fără material rulant modern (tramvaie noi) nu are valoare, în contextul în care siguranța cetățeanului este cea mai importantă. În acest sens, Primăria Municipiului Ploiești poate fi partenerul unui program de tip CLUSTER (finanțare) bazat pe Planul de Investiții Juncker, pe conceptul SMART CITY (cercetare, producție, folosire, sistem integrat de management, eficiență energetică).

De remarcat, că deși în anul 2012, a existat un proiect pentru o licitație pe un studiu de trafic în vederea dezvoltării orașului pe următorii ani, nici acum nu există o astfel de evaluare care să stea la baza unui management de trafic corect, cu soluții potrivite.

 

În acest proiect, materialul rulant este estimat la 30 milioane euro (30 tramvaie cu două vagoane) ce se pot achiziționa în concordanță cu o dezvoltare a activității TCE – Transport Călători Express și prin concursul Consiliului Județean Prahova pentru obținerea licențelor pentru transport în zonele limitrofe Ploieștiului și, evident, prin voință politică, prin crearea unei Asociații Metropolitane de Transport în Comun, care nu ar însemna o implicare în bugetele unităților administrativ-teritoriale limitrofe pentru TCE – Transport Călători Express. Unul din avantaje ar fi transportul facil pentru cetățeni în zonele limitrofe Ploieștiului". (P.E.)