raul petrescu

Campania observatorulph.ro 13 întrebări pentru 13 candidați ia amploare. Un alt candidat a răspuns chestionarului redacției noastre. Estte vorba de Raul Petrescu, candidatul UNPR la Primăria Ploiești.

 

1. Care este primul lucru care vă vine în minte, exprimat într-un singur cuvânt, atunci când vă referiți la municipiul Ploiești?

Tradiție

Adrian Dobre, candidat PNL: nu mă deranjează comparația cu Yeti

 

2. Care considerați că este cel mai puternic contracandidat al dumneavoastră, dar și care este cel mai slab?

Electoratul este singura entitate menită să ofere răspunsul la această întrebare, răspuns pe care-l vom avea în seara zilei de 5 iunie.

Cristian Ganea (PSD): Primăria nu este în faliment. Sunt gogoși

 

 3. Cu ce personaj de desen animat vă imaginați că seamănă principalul contracandidat pe care l-ați menționat?

Nu consider că am un contracandidat principal. Cât privește asocierea vreunui contracandidat cu un personaj de desene animate, invit electoratul  să vizioneze programul TV Cartoon Network .

 Grațiela Gavrilescu (ALDE) a răspuns provocării observatorulph.ro

 

4. Cu ce personaj de film vă comparați dumneavoastră?

Gladiatorul.

Iulian Teodorescu (PRM) se compară cu Spirache din Titanic Vals

5. Care este greșeala politică pe care ați făcut-o și pe care o regretați cel mai mult?

Nu consider că până în acest moment al carierei mele politice am comis vreo greșeală majoră pe care să o regret amarnic.

Daniel Savu: Principalul contracandidat seamănă cu Shrek

6. Ce greșeli care puteau fi evitate au făcut cei care au condus primăria Ploiești în ultimii 4 ani, dar și cine este cel care a comis aceste greșeli?

Absența  unei comunicări eficiente, a unui dialog permanent între oamenii politici locali, pe de- o parte, și de cealaltă parte, între autorități și cetățeni. O altă greșeală ar fi existența unui management precar la nivelul anumitor direcții ale Primăriei Ploiești, tolerat de către cei care s-au aflat sau se află la cârma orașului.  Lipsa de responsabilitate în asumarea anumitor decizii vitale pentru ploieșteni a reprezentat un alt flagel al guvernării locale din ultimii patru ani.    

Marian Enache, candidat la Primăria Ploiești: orașul second hand!

7. Care va fi primul lucru pe care îl veți face după ce veți fi ales primarul orașului, dar și care este sfatul pe care l-ați da primarului în cazul în care pierdeți alegerile?

Promovarea unui climat perpetuu de transparență decizională și încurajarea ferventă a participării publice în procesul de adoptare a deciziilor administrative.  Nu este cazul să dau vreun  sfat primarului întrucât este prematur.

Fabio Cârstea, candidat PRU: funcționarii primăriei, reexaminați

8. Cine credeți că este, dintre contracandidați, cel mai dispus să facă o înțelegere pentru a câștiga alegerile?

Nu am date care să mă determine să fac o astfel de apreciere.

9. Cine dintre cei 12 contracandidați nu ar trebui să candideze niciodată?

Electoratul este suveran în această direcție, cu excepția situației în care o instanță decide interzicerea  dreptului de a fi ales.   

10. Dacă ați fi procuror DNA, pe cine dintre cei 12 contracandidați ați vrea să-l audiați?

Nu sunt procuror DNA.

11. Ce procent ar putea obține la alegeri fiecare formațiune politică, dar și fiecare candidat independent ?

Vom vedea pe 5 iunie.

12. De ce vreți să conduceți o primărie aflată acum în pragul falimentului?

Pentru că am capacitatea managerială de a salva acest oraș, de a-l reduce la normalitate, iar formarea mea profesională mă recomandă întru totul pentru a exercita o astfel de funcție.

Mircea Chirițescu (PSRO): Voi solicita un audit la primărie

13. De ce candidați și care este interesul principal și personal care v-a făcut să luați această decizie?

Am fost cel mai tânăr viceprimar al Ploieștiului, cel mai devotat viceprimar și cel mai vizibil. Și așa voi continua să fiu și ca primar al Ploieștiului.  Nu am niciun interes personal. Interesul cetățenilor este mai presus de orice. Nevoia civică de relansare a acestui oraș, atât la nivel economic, cultural sau spiritual m-a determinat să-mi asum această decizie.  


Observatorulph.ro așteaptă în continuare răspunsurile celorlalți candidați la Primăria Ploiești la cele 13 întrebări pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.