contestatie pmp

Pe 5 mai, PMP Câmpina a depus la Biroul Electoral Judeţean Prahova o contestaţie în care reclama lipsa de transparenţă privind tragerea la sorţi pentru completarea Biroului Electoral de Circumscripţie. BEJ a decis să respingă contestaţia.

 

Concret, PMP îşi baza contestaţia pe încălcarea, de către Biroul Electoral de Circumscripţie Câmpina, a principiului transparenţei, prin faptul că nu a fost prezent la tragerea la sorţi nici un reprezentant al PMP, deşi formaţiunea politică anunţase în termenul şi sub formele legale numele persoanei desemnate să reprezinte partidul în relaţia cu Biroul Electoral.
Ei bine, BEJ a decis că nu s-a încălcat nici o prevedere legală, acelaşi articol de lege invocat de PMP fiind interpretat de BEJ prin faptul că într-adevăr "operaţiunile de tragere la sorţi se desfăşoară în prezenţa reprezentanţilor partidelor, dar nu este obligaţia Biroului Electoral de a face convocarea", după cum reiese pe larg din document. Dar cum ar trebui să afle reprezentanţii unui partid că are loc tragerea la sorţi, atâta vreme cât nu există o dată și o oră stabilite cu precizie? Să stea toată ziua în faţa Biroului Electoral, poate, poate s-o trage la sorţi?! Precizăm că reprezentanţii partidelor cu grup parlamentar propriu, care au deja reprezentanţi în Biroul Electoral, au fost anunţaţi telefonic să participe la tragerea la sorţi.
Adrian Ioan Piţigoi, candidatul PMP la funcţia de primar al municipiului Câmpina şi preşedintele organizaţiei locale a acestei formaţiuni politice, ne-a declarat: "Aşa este în România! Biroul Electoral Judeţean Prahova a avut astăzi de soluţionat două contestaţii similare, dar le-a rezolvat diferit! Ne vom adresa Biroului Electoral Central!" Adrian Ioan Piţigoi face referire la Hotărârea nr. 32 a BEJ, prin care se admite contestaţia formulată de PMP şi PND împotriva unei hotărâri a Biroului Electoral Ariceştii Rahtivani, motivaţia BEJ bazându-se exact pe aliniatul din lege invocat de PMP Câmpina.
sursa: campinatv.ro