adrian dobre

Adrian Dobre, candidatul PNL la Primăria Ploiești, a vorbit într-un interviu acordat ziarului observatorulph.ro în urma provocării 13 întrebări pentru 13 candidați despre administrarea orașului într-o perioadă de criză financiară fără precedent, dar și despre atacurile din presă. "Nu ma deranjeaza sa fiu comparat cu Yeti, atata vreme cat aceasta asemanare a fost facuta datorita implicarii mele in actiunile de deszapezire a judetului Prahova in perioada in care am fost prefect" a subliniat Dobre.

 

1. Care este primul lucru care vă vine în minte, exprimat într-un singur cuvânt, atunci când vă referiți la municipiul Ploiești?
Familie
2. Care considerați că este cel mai puternic contracandidat al dumneavoastră, dar și care este cel mai slab?
Eu nu pot sa fac astfel de aprecieri. Sunt toti oameni respectabili, dar care, din nefericire, nu au demonstrat ca pot face lucruri utile pentru a imbunatati viata administrativa a orasului.
3. Cu ce personaj de desen animat vă imaginați că seamănă principalul contracandidat pe care l-ați menționat?
Atata vreme cat oamenii respectivi, desi din punctul meu de vedere, nu vor avea atatea voturi ca mine, dar vor reprezenta intr-un procent mult mai mic optiunea ploiestenilor, din respect pentru dansii si pentru cei care pe ii reprezinta, nu ii voi putea compara vreodata cu un personaj din desene animate.
Cristian Ganea (PSD): Primăria nu este în faliment. Sunt gogoși
4. Cu ce personaj de film vă comparați dumneavoastră?
Este de notorietate ca exista un personaj cu care sunt asemanat de contracandidati. Da, nu ma deranjeaza sa fiu comparat cu Yeti, atata vreme cat aceasta asemanare a fost facuta datorita implicarii mele in actiunile de deszapezire a judetului Prahova in perioada in care am fost prefect.
5. Care este greșeala politică pe care ați făcut-o și pe care o regretați cel mai mult?
 Faptul ca nu am reusit sa explic suficient interventiile si demersurile pe care le-am avut in calitate de consilier local, prefect si consilier judetean, in incercarea mea, de multe ori reusita, alteori mai putin reusita, de a rezolva probeleme administrative in favoarea prahovenilor care m-au mandatat in acest sens.
 Grațiela Gavrilescu (ALDE) a răspuns provocării observatorulph.ro
6. Ce greșeli care puteau fi evitate au făcut cei care au condus primăria Ploiești în ultimii 4 ani, dar și cine este cel care a comis aceste greșeli?
Cred ca lipsa de responsabilitate, promisiunile desarte (pensia municipala, spital de pediatrie si alte gogosi electorale) sunt parte dintr-un concept politic PSD-ALDE care si-a dovedit crasa incompetenta si care trebuie refuzat de ploiesteni prin vot.
7. Care va fi primul lucru pe care îl veți face după ce veți fi ales primarul orașului, dar și care este sfatul pe care l-ați da primarului în cazul în care pierdeți alegerile?
O analiza atenta, obiectiva, total lipsita de apartenta politica pe care as face-o cu tot ceea ce insemna oameni din administratia locala, oameni care sunt platiti din bani publici pentru a deservi ploiestenii, de la sef pana la ultimul om cu responsabilitate din institutii.
Iulian Teodorescu (PRM) se compară cu Spirache din Titanic Vals
Daniel Savu: Principalul contracandidat seamănă cu Shrek
8. Cine credeți că este, dintre contracandidați, cel mai dispus să facă o înțelegere pentru a câștiga alegerile?
Cred ca asta este o intrebare capcana pentru ca ,,singura intelegere,, pe care o poti face este cu ploiestenii, pe care trebuie sa ii convinga programul de administrare al orasului este cel corect si viabil pentru ceea ce ne dorim cu toti, si anume dezvoltarea Ploiestiului, confortul cetatenilor si modul in care se platesc taxele si impozitele.
9. Cine dintre cei 12 contracandidați nu ar trebui să candideze niciodată?
Sigur, daca o luam constitutional, toata lumea are voie sa candideze. Din punctul meu de vedere toti trebuie sa candideze, sigur, fiecare cu sansele sale. Si cred foarte serios ca vom avea posibilitatea cu totii, noi, dumneavoastra, ploiestenii, sa comparam proiecte, sa dezbatem despre modul cum s-ar putea pune in practica si cel care va castiga sa implementeze (pentru ca intr-un final o face in folosul ploiestenilor) chiar si proiectele fezabile pe care le-au expus contracandidatii in aceasta campanie.
10. Dacă ați fi procuror DNA, pe cine dintre cei 12 contracandidați ați vrea să-l audiați?
Daca am suspiciuni sustenabile vis-a-vis de oricare dintre ei as face lucrul acesta, indiferent de persoana, pentru ca justitia este oarba, dar in acelasi timp suspiciunile trebuie sa fie probate.
Marian Enache, candidat la Primăria Ploiești: orașul second hand!
11. Ce procent ar putea obține la alegeri fiecare formațiune politică, dar și fiecare candidat independent ?
Despre formatiunile politice, cred ca activitatea desfasurata la nivel administrativ din ultimii ani va avea reactia justa a celui mai corect arbitru, electoratul ploiestean. Din punctul meu de vedere, cred ca independentii vor obtine un procent foarte mic si asta nu ca urmare a faptului ca nu au ,,structura de partid,,, ci a faptului ca nu au convins electoratul ca sunt independenti de ceea ce insemna mediul politic.
12. De ce vreți să conduceți o primărie aflată acum în pragul falimentului?
Pentru ca in primul rand imi place sa fac administratie, pentru ca nu ma caracterizeaza ,,statul deoparte,, in momentul de criza si pentru ca am solutiile de a depasi un an financiar 2016 foarte greu si de a dezvolta in urmatoare perioada Ploiestiul.
Fabio Cârstea, candidat PRU: funcționarii primăriei, reexaminați
13. De ce candidați și care este interesul principal și personal care v-a făcut să luați această decizie?
Pentru ca, repet, imi place administratia publica, pentru ca sunt capabil sa administrez orasul in care traiesc de asa maniera incat sa se dezvolte si pentru ca nu cred ca este o onoare mai mare ca majoritatea ploiestenilor ce se prezinta la scrutin sa creada in tine si modul in care vei administra parte din viata lor in urmatorii 4 ani.

 

Opinii Voxpublica
  • Miercuri, 18 Octombrie 2017
  • De Mihai Nicolae

Circ, panaramă și suspine la PNL Prahova

Ce să zic? N-am ce să zic! Citiți astea doua texte si cruciți-vă: până aici a ajuns organizația seniorului Quintus. Ca să rămânem în contextul și atmosfera ”pupat toți piața endependenți”, întreb și eu ca...