panouri electorale ploiesti

Spre deosebire de alte alegeri, de data aceasta, la Ploiești nu mai are loc tragerea la sorți privind stabilirea ordinii afișelor pe panourile electorale.

 

Cu alte cuvinte, fiecare candidat poate să-și lipească afișul unde vrea pe panoul electoral, cu precizarea că nu are voie să lipească pliantul peste alte afișe ale celorlalți candidați.

Informația a fost confirmată atât de Biroul Electoral Județean, cât și de reprezentanții Biroului Electoral Central.

 

„Această procedură este prevăzută în Legea 215, care prevede panotajul electoral, în sensul că se precizează numai faptul că spațiile de pe panourile electorale trebuie să fie repartizate în mod egal fiecărui candidat, fără a se face vorbire despre tragerea la sorți cu privire la ordinea pe panoul electoral”, este opinia autorizată a BEC.

Ce înseamnă acest lucru? Cu siguranță vor exista conflicte între lipitorii de afișe. În plus, în anii trecuți, formațiunile politice aveau la dispoziție posibilitatea să semnaleze faptul că nu a fost respectată ordinea pe panourile electorale. Anul acesta, cu siguranță, însă, singurele plângeri vor viza distrugerea afișelor electorale și lupta pentru o poziție mai bună pe panourile electoral.