enache

Provocarea observatorulph.ro, 13 întrebări pentru 13 candidați, a fost acceptată și de Marian Enache, candidat independent la Primăria Ploiești:

 

1. Care este primul lucru care vă vine în minte, exprimat într-un singur cuvânt, atunci când vă referiți la municipiul Ploiești?

Dezastru adus de incompetenta, lipsa de viziune si furt! Suntem orasul second-hand!

2. Care considerați că este cel mai puternic contracandidat al dumneavoastră, dar și care este cel mai slab?

 

Eu sint cel mai puternic contracandidat din cauza lipsei de experienta politica. Ceilalti sunt slabi pentru ca au fost mereu implicati in dezastrul de la punctul 1.

Citește și Grațiela Gavrilescu (ALDE) a răspuns provocării observatorulph.ro

3. Cu ce personaj de desen animat vă imaginați că seamănă principalul contracandidat pe care l-ați menționat?

 

Cred ca elefantul ar corespunde profilului: desi are o forta colosala, ezita sa-si striveasca adversarii, fiind mai degraba gentil. Practic contracandidatul meu  este acea parte a cetatenilor care cred in principiul "a furat, dar cel putin a facut si el ceva/a dat ceva si pentru noi".

Daniel Savu: Principalul contracandidat seamănă cu Shrek

4. Cu ce personaj de film vă comparați dumneavoastră?

 

 Eliot Ness

 5. Care este greșeala politică pe care ați făcut-o și pe care o regretați cel mai mult?

Am crezut in bunele intentii ale unor politicieni.

Iulian Teodorescu (PRM) se compară cu Spirache din Titanic Vals

6. Ce greșeli care puteau fi evitate au făcut cei care au condus primăria Ploiești în ultimii 4 ani, dar și cine este cel care a comis aceste greșeli?

Principala greseala este ca nu au urmarit interesele ploiestenilor, ci au lucrat pentru partide si grupurile de interese sprijinite de acestea. In rest sunt zeci de exemple: bani cheltuiti fara viziune ( parc in afara orasului, tramvai in loc de troleu, hipodrom public, parcare  publica la 200m de una goala) in loc de se construi: scoli moderne, spital municipal, parcuri in oras, eliminarea poluarii, eficientizarea traficului si a transportului public, eficientizarea subventiilor in asa fel incit NUMAI cei ce au nevoie sa fie subventionati

7. Care va fi primul lucru pe care îl veți face după ce veți fi ales primarul orașului, dar și care este sfatul pe care l-ați da primarului în cazul în care pierdeți alegerile?

Sa opresc risipa banului public prin contracte oneroase pentru varii servicii. Sa implementez solutii de scoatere a Ploiestiului din starea provinciala in care se afla. Solutii pe termen lung, agreate de ploiesteni prin consultare publica.  As desfiinta o serie de regii si voi incepe privatizarea principalelor servicii publice prin punerea la punct a unui concept de concesiune a acestora.

 8. Cine credeți că este, dintre contracandidați, cel mai dispus să facă o înțelegere pentru a câștiga alegerile?

Daca face intelegeri si aliante cu ploiestenii, cu cetatenii acestui oras, spre binele acestora, nu pot decat sa ma bucur pentru oricare dintre contracandidati. Orice alte intelegeri de natura politica nu intra in sfera mea de preocupare .

9. Cine dintre cei 12 contracandidați nu ar trebui să candideze niciodată?

 Este bine ca exista 13 candidati. Ploiestenii vor avea astfel 13 platforme program pe care sa le compare si vor avea de unde sa aleaga omul potrivit pentru administrarea orasului. Ar fi fost mult mai bine daca existau 13 candidati independenti care nu au mai facut politica.

10. Dacă ați fi procuror DNA, pe cine dintre cei 12 contracandidați ați vrea să-l audiați?

Pe toti daca impotriva lor exista sesizari in legatura cu fapte de coruptie

11. Ce procent ar putea obține la alegeri fiecare formațiune politică, dar și fiecare candidat independent ?

Sigur este, ca multi cetateni vor vota in continuare aceeasi si aceeasi candidati . Stiu ca exista si ploiesteni nemultumit  care vor schimbarea mentalitatii personalului administrativ al Ploiestiului si din acest considerent cred ca vor alege sa voteze un independent. Nu pot stabili eu procente,  totul depinde de votul Ploiestenilor.

12. De ce vreți să conduceți o primărie aflată acum în pragul falimentului?

Pentru ca ma doare si imi pasa! Pentru ca am credinta ca solutiile pe care le propun vor imbunatati semnificativ starea Ploiestiului si cetatenilor sai in decursul unui singur mandat de 4 ani.

 13. De ce candidați și care este interesul principal și personal care v-a făcut să luați această decizie?

Am obosit sa astept solutii de la politicieni si am credinta ca niciun partid politic nu mai reprezinta interesele cetatenilor. Am solutii pentru Ploiesti si am decis sa le fac o oferta pentru ca ei sa aiba o alternativa. Acum ramine ca ploiestenii sa decida daca vor continuitate in compania politicienilor, sau imi dau sansa sa lucrez 4 ani pentru aceasta comunitate. Eu am convingerea ca ei vor sti ce este mai bine de facut. Nu am interese personale; interesul meu este ca Ploiestii sa devina altceva in urmatorii 4-8 ani.