primaria ploiesti alegeri

”13 întrebări pentru 13 candidați” – este provocarea adresată celor 13 candidați înscriși în cursa pentru Primăria Ploiești.

 

Intrăm în linie dreaptă în această campanie electorală, iar candidații sunt blocați în aceleași clișee învechite și care au drept rezultat uniformizarea acestor domni și doamne, care înafară de sigla de partid sau sloganul pe care-l afișează pe bannere, nu par să se diferențieze cu nimic.

Sunt aceleași propuneri de care se alege praful după fiecare alegeri, același entuziasm care moare imediat ce s-au numărat buletinele de vot și același praf în ochi aruncat în ochii alegătorilor.

 

Cu ce rămânem noi după 5 iunie 2016? Cel mai probabil cu aceleași gropi în asfalt, aceleași gunoaie care acoperă străzile și spațiile verzi și aceleași cartiere rupte de civilizație.

Pentru a înțelege mai bine cine sunt cei care ne vor cu disperare votul, Observatorulph.ro lansează o provocare nouă celor care se visează deja primar al Ploieștiului.

Setul identic de întrebări de mai jos este adresat public fiecărui candidat.

Îi sfătuim să răspundă sincer și să nu-și pună șefii de campanie să conceapă niște răspunsuri convenabile. Și asta pentru că la final, după ce toți cei 13 candidați vor răspunde la cele 13 întrebări, un psiholog va interpreta individual aceste chestionare.

Așteptăm răspunsurile candidaților pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

1. Care este primul lucru care vă vine în minte, exprimat într-un singur cuvânt, atunci când vă referiți la municipiul Ploiești?
2. Care considerați că este cel mai puternic contracandidat al dumneavoastră, dar și care este cel mai slab?
3. Cu ce personaj de desen animat vă imaginați că seamănă principalul contracandidat pe care l-ați menționat?
4. Cu ce personaj de film vă comparați dumneavoastră?
5. Care este greșeala politică pe care ați făcut-o și pe care o regretați cel mai mult?
6. Ce greșeli care puteau fi evitate au făcut cei care au condus primăria Ploiești în ultimii 4 ani, dar și cine este cel care a comis aceste greșeli?
7. Care va fi primul lucru pe care îl veți face după ce veți fi ales primarul orașului, dar și care este sfatul pe care l-ați da primarului în cazul în care pierdeți alegerile?
8. Cine credeți că este, dintre contracandidați, cel mai dispus să facă o înțelegere pentru a câștiga alegerile?
9. Cine dintre cei 12 contracandidați nu ar trebui să candideze niciodată?
10. Dacă ați fi procuror DNA, pe cine dintre cei 12 contracandidați ați vrea să-l audiați?
11. Ce procent ar putea obține la alegeri fiecare formațiune politică, dar și fiecare candidat independent ?
12. De ce vreți să conduceți o primărie aflată acum în pragul falimentului?
13. De ce candidați și care este interesul principal și personal care v-a făcut să luați această decizie?