dosare definitive candidaturi primar consilii locale

Astăzi, la ora 12.00, este termenul la care candidaturile vor rămâne definitive atât pentru consiliile locale, județene, cât și pentru funcțiile de primar.

 

Peste numai două zile, pe 6 mai, se dă startul campaniei electorale. Birourile Electorale de Circumspripție trebuie să transmită astăzi, până la ora 12.00, la BEJ, situația candidaturilor rămase definitive.

Trebuie precizat că persoanele ale căror candidaturi au fost respinse de birourile electorale de circumscripție ori de Biroul Electoral Județean au avut la dispoziție o perioadă de 48 de ore să conteste deciziile.

 

La Ploiești, pe lângă faptul că Biroul Electoral Județean a respins mai multe candidaturi la Consiliul Județean Prahova, pe motiv că documentele depuse nu respectau condițiile de fond și formă, ulterior după depunerea documentelor a existat și situația în care unii candidați au făcut un pas înapoi și și-au retras candidatura. Este cazul, de exemplu, al unui candidat la Consiliul Local Ploiești. Biroul Electoral Municipal Ploiești a admis retragerea candidaturii de către Cătălin Poamă, care a renunțat să mai candideze la Consiliul Local Ploiești din partea PMP.