diaconu veronica gorgota

La sfârșitul anului 2015, Veronica Diaconu (fostă Ioniță), fostul primar al comunei Gorgota și Constantin Cătălin Stan, fost subprefect al județului Prahova, au fost condamnați la șase ani de închisoare respectiv patru ani de închisoare. Dosarul se află în faza de recurs la Curtea de Apel Ploiești.

 

Cei doi au fost găsiți vinovați pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată, în același dosar fiind condamnate și alte 12 persoane, funcționari din cadrul Primăriei Gorgota și rude ale acestora, toate implicate în scandalul în care 250 de hectare de teren aflate în proprietatea Universității de Știinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti au fost retrocedate ilegal, în baza unor testamente false.

În martie 2016, procurorii DNA – Serviciul Teritorial Ploiești cer redeschiderea urmăririi penale pe numele a șapte persoane care au deținut sau încă mai dețin funcții importante în județul Prahova. Pe lista neagră se află Adrian Semcu, fost vicepreședinte al Consiliului Județean Prahova, Constantin Cătălin Stan, fost subprefect al județului Prahova, Veronica Diaconu, fost primar al comunei Gorgota, dar și oameni de afaceri și alți funcționari publici. DNA Ploiești a solicitat Tribunalului Prahova confirmarea redeschiderii urmăririi penale, dar până la acest moment nu s-a confirmat redeschiderea acestei cauze.

 

Iată că deși are probleme cu legea, Veronica (Ioniță) Diaconu candidează pentru un nou mandat la Primăria Gorgota, de data aceasta sub sigla Partidului România Unită. Partid care îl are pe siglă pe Vlad Țepeș, vrând să arate electoratului că această formațiune politică luptă împotriva corupție. După cum se vede, această ”luptă” se duce numai cu vorbe, faptele demonstrând altceva.
sursa: ziarulincomod.ro