savu

Senatorul Daniel Savu a acordat un interviu Evenimentului Zilei în care vorbește despre candidatura sa, în calitate de independent, la Primăria Ploiești: „Îmi fac campanie pe banii mei. Nu doresc să rămân dator nimănui”

 

Reporter: Promiteți transparență totală a cheltuielilor publice și o reorganizare a Primăriei Ploiești în cazul în care câștigați. Ce alte planuri aveți, care va fi primul lucru pe care îl veți face dacă ajungeți primar?

Daniel Sav: Cele două proiecte la care v-ați referit, transparența cheltuirii banilor publici și reorganizarea internă, pe criterii de respectare a legii și care să excludă clientela politică, reprezintă părți dintr-un ansamblu mult mai amplu. Oricât ar părea de neobișnuit, criza de credibilitate a municipalității reprezintă în acest moment una dintre principalele probleme ale Ploieștiului, dar nu se poate rezolva peste noapte. Este nevoie de consecvență, deschidere către cetățeni, o altă abordare a comunicării publice, mai multe explicații pe înțelesul oamenilor, un alt mod de organizare a audiențelor, a răspunsurilor la problemele solicitate, precum și monitorizarea gradului de satisfacție al cetățenilor. În paralel, o altă prioritate pe care o am în vedere este organizarea unei structuri eficiente pentru gestionarea proiectelor europene, o direcție specială care să lucreze la o viziune unitară despre dezvoltarea orașului. Din toamna anului trecut, Ploieștiul a fost catalogat ca fiind un oraș în faliment din cauza gestionării deficitare a proiectelor pe fonduri europene care se derulau în oraș, fără să fie finalizate nici la această oră. N-aș dori să transform această temă într-una electorală, evaluările se vor face, iar cei responsabili vor plăti, însă datoria mea de viitor primar este să pun la punct un sistem performant, bazat pe oameni și proceduri, astfel încât experiențe de acest gen să nu se mai repete. După ce acest sistem va fi realizat și va reprezenta un centru de comandă pentru toată administrația, în mod natural se vor derula proiectele de infrastructură, investițiile pentru școli și sănătate, un centru de informare și consultanță pentru tinerii din Ploiești și, nu în ultimul rând, programe speciale pentru încurajarea sportului de masă, destinate copiilor și tinerilor.

 

Toleranță zero la corupție

Reporter: Ați demisionat din PSD, un partid care v-ar fi sprijinit financiar la aceste alegeri. Cum vă descurcați acum, de unde aveți bani de campanie?

Daniel Savu: Din economiile personale pe care le-am făcut din 2012 și până în prezent, adică din venituri proprii, iar cheltuielile se vor limita la strictul necesar. Știam că în 2016 va urma o candidatură, nu m-am gândit de la bun început că va fi vorba despre candidatura ca independent la Primăria Ploiești, dar era foarte clar că voi avea nevoie de bani pentru campania electorală. Și cum indiferent de context nu doresc să rămân dator nimănui, am precizat prin declarații ferme în spațiul public că nu doresc sprijin financiar din partea oamenilor de afaceri, pentru că nu sunt omul care să accepte o eventuală condiționare ulterior, nici măcar o prezumție de acest fel. Campania mea se va baza în principal pe prezența mea fizică în stradă, nu am avut panotaj stradal de niciun fel, nu am plătit oameni să strângă semnături, în schimb am parcurs zone importante din oraș la pas, discutând pur și simplu cu cetățenii pe care i-am întâlnit, fără niciun fel de pregătire sau mobilizare de susținători. (P.E.)

Citește interviul integral pe danielsavu.ro