primaria ploiesti sediu

11 persoane și-au anunțat până acum intenția de a candida la funcția de primar al Ploieștiului. 

 

Cine sunt candidații la Primăria Ploiești? Ei bine, mulți dintre ei au făcut sau fac parte din administrația locală. Alții nu au deținut niciodată o funcție publică. Cu toții au anunțat, însă, că vor da dovadă de transparență în actul administrativ, că vor să aducă schimbări în administrația publică locală și că vor să schimbe fața Ploieștiului. Data de 26 aprilie este termenul limită pentru depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 5 iunie 2016.

Lola Gabriela Anghel – Partidul Național Democrat - a câștigat un mandat de deputat în 2012, pe listele PP-DD. Din iunie 2015 și-a dat demisia din PP-DD și s-a înscris în Partidul Național Democrat. Lola Gabriela Anghel este de profesie traducător autorizat engleză – franceză. În mandatul de deputat a avut 31 de propuneri legislative, dintre care două promulgate ca legi. Deține funcția de membru fondator al PND și este președintele PND Prahova.

 

Cătălina Bozianu – Partidul Mișcarea Populară - a deținut fotoliul de viceprimar al Ploieștiului, în perioada 2008 – 2012, și a câștigat un mandat de consilier local la alegerile din 2012, pe listele PDL, funcție din care și-a dat demisia în aprilie 2014, când și-a depus adeziunea la Partidul Mișcarea Populară. În prezent este director economic al SC Hidro Prahova, funcție deținută și în perioada 2005 – 2008. Cătălina Bozianu este președintele PMP Prahova.

Mircea Chirițescu – candidatul PSRO – este medic veterinar și a lucrat în administrația publică locală în perioada 2001 – 2002, ca șef departament agricol din cadrul ADPP, iar în perioada 2002 – 2011 a fost șef Formație Ocrotirea Animalelor Comunitare – medic veterinar la Parcul Memorial „Constantin Stere”. Ulterior, timp de trei ani, a fost administrator la o firmă privată, iar în perioada iunie 2014 – decembrie 2015 a fost consilier superior la Primăria Mizil. În prezent este consilier superior în cadrul Compartimentului Poliția Sanitar Veterinară din cadrul DSVSA Prahova.

Adrian Florin Dobre – Partidul Național Liberal - este fost prefect al județului Prahova în perioada 2009 - 2012. A fost ales consilier județean în iunie 2012, pe listele PDL, și face parte din Comisia de studii, prognoze economice-sociale, buget, finanțe și administrarea domeniului public și privat al județului. Deține funcția de președinte al PNL Ploiești. Potrivit declarației de avere este administrator la o societate privată.

Cristian Ganea – Partidul Social Democrat - a fost ales consilier local în iunie 2012, pe listele USL, din partea PSD. În mandatul de consilier local a deținut calitatea de membru în Adunarea Generală a Acționarilor la SC Hale și Piețe, la SGU, la SC Transport Călători Express și Spitalul de Boli Infecțioase. Anul trecut a fost numit viceprimar al municipiului Ploiești, iar din decembrie 2015 a fost numit viceprimar cu atribuții de primar. Deține funcția de președinte al PSD Ploiești.

Grațiela Gavrilescu – Alianța Democraților și Liberalilor din România - a intrat în administrația publică locală în 2004, când a fost numită și viceprimar al Ploieștiului. În 2007 a preluat mandatul vacant de deputat, din partea PNL. Gavrilescu a obținut două noi mandate de deputat în 2008 și în 2012, pe listele PNL. În septembrie 2014 își dă demisia din PNL și se afiliază la Grupul parlamentar ALDE, fiind numită co-președinte al filialei județene Prahova. A deținut funcția de ministru al Ministerului Mediului în perioada decembrie 2014 – noiembrie 2015.

Marius Fenichiu – candidat independent - a deținut, până anul trecut, funcția de consilier județean din partea PNL, funcție din care și-a dat demisia la scurt timp după ce liberalii i-au retras sprijinul politic. În mandatul de consilier județean a fost președinte al Consiliul de Administrație al SC Hale și Piețe, funcție din care și-a dat demisia. În prezent este consilier la cabinetul europarlamentarului Adina Vălean.

Daniel Niculae - Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei - este președintele UNPR Prahova. Cunoscut ca om de afaceri, Daniel Niculae a studiat la Colegiul Național de Apărare – Siguranță Națională și ordine publică. În 2012 a candidat la Consiliul Județean Prahova. Până în prezent Daniel Niculae nu a deținut funcții publice.

Radu Popescu – candidat independent - a deținut funcția de director al Regiei Autonome de Transport Public Ploiești (actualmente SC Transport Călători Express) în perioada 2005 – 2012. Pentru o scurtă perioadă de timp, Radu Popescu a fost director la CFR, în 2012, și, ulterior, a fost în 2015 consilier al viceprimarului cu atribuții de primar Iulian Teodorescu.

Daniel Savu – candidat independent – este inginer de profesie, absolvent al Facultății de Aeronave București. În noiembrie 2007 a ajuns senator al României, funcție pe care a deținut-o și în mandatele 2008 – 2012 și 2012 până în prezent. Este membru al Comisiei comune permanente a Camerei Deputaților și Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activității SRI. Timp de 18 ani a fost membru al PSD, formațiune politică din care și-a dat demisia anul acesta.

Iulian Teodorescu – candidat al Partidului România Mare – este avocat de profesie. Teodorescu a obținut mai multe mandate de consilier local în perioada 1992 – 1996 și 2000 – până în prezent, pe listele PNL. A trecut la ALDE, în baza Ordonanței 55, unde a deținut funcția de președinte al organizației municipale Ploiești. În primăvara anului trecut a fost numit viceprimar cu atribuții de primar al Ploieștiului, funcție deținută până în decembrie 2015. Anul acesta și-a dat demisia din ALDE și s-a înscris în PRM.