savu

Candidatul independent la Primăria Ploiești, Daniel Savu, a postat pe blogul său un text intitulat "Încep presiunile împotriva candidaturii mele pentru Primăria Ploiești!"

 


Textul postat de senator pe danielsavu.ro:

Se pare că deranjez în continuare foarte tare, atât prin asumarea candidaturii ca independent la Primăria Ploiești, cât și pentru faptul că vorbesc prea pe față despre subiecte controversate sau considerate tabu. Ca urmare, am început să primesc avertismente cu privire la anumite lucruri care ar putea să mi se întâmple în perioada următoare, cu un singur scop: compromiterea imaginii mele publice. Culmea este că unele dintre aceste avertismente le-am primit chiar pe stradă, de la reprezentanți ai altor formațiuni politice decât fostul meu partid, cu care m-am întâlnit întâmplător –“Domnu’Savu, aveți grijă, sunt unii care vor să vă facă probleme ca să renunțați la candidatură !” Răspunsul meu – “Nicio șansă!”

Prima informație de acest fel s-a referit la faptul că se intenționează contestarea candidaturii mele, prin anularea unui număr semnificativ de semnături, pe motiv că ar fi nevalide. Ca urmare, am decis să îmi strâng singur semnăturile pe stradă, ajutat de câțiva prieteni. Asta fac de peste două săptămâni și postez fotografii cu toate aceste acțiuni. Opinia ploieștenilor despre politicieni și campanie electorală, inclusiv participarea la vot, ar arăta probabil cu totul altfel dacă toți competitorii implicați în aceste alegeri ar proceda la fel.

 

Pasul următor pentru discreditare a fost asocierea mea cu diverși oameni de afaceri, despre care s-a lansat zvonul că m-ar susține în această campanie. În paralel, un alt zvon legat de faptul că oricum ar urma să mă întorc în PSD dacă voi deveni primarul Ploieștiului. Am explicat foarte clar, nu este nimic adevărat. Nu am nicio legătură, nici cu Sebastian Ghiță, nici cu Bogdan Conț, nici cu alți oameni de afaceri și, dacă voi câștiga alegerile, rămân independent. Nu mă întorc în PSD și nu mă voi înscrie în niciun alt partid. Mai clar de atât nu știu cum aș putea să spun. Dacă ploieștenii vor considera necesar, sunt gata să semnez și un angajament pe acest subiect, și nu spun asta ca o declarație electorală, ci pentru că mi s-a propus, am fost întrebat, la modul foarte concret.

Ultima tentativă este legată tot de zvonuri, și anume că voi fi chemat la DNA, pentru a da explicații cu privire la cheltuieli din campania electorală din 2012. Cu privire la acest aspect, vreau să fac niște precizări foarte clare: în data de 25 iunie 2015, deci cu aproape un an în urmă, când eram senator PSD, nu exista niciun fel de discuție despre candidatura la Primăria Ploiești sau despre o demisie a mea, am publicat pe blog documente legate de cheltuielile din campania de la parlamentare din 2012. Deși am lansat o provocare publică tuturor politicienilor să facă la fel, după 11 luni, am rămas în continuare SINGURUL care a demonstrat cu acte prezentate public modul în care am achitat cheltuielile de campanie, o parte dintre ele chiar cu întârziere, pentru că nu am avut toți banii la timp. În astfel de condiții, de ce să se vehiculeze astfel de informații la adresa mea ? Cumva pentru faptul că am făcut declarații publice, pe care nimeni nu le-a contestat până în prezent, despre procurori și ofițeri din SRI Prahova, implicați în jocuri politice ? (P.E.)

VIDEO Daniel Savu: Nu sunt candidatul nimănui!