savu candidat ploiesti

Senatorul Daniel Savu, candidat la independent la Primăria Ploiești, a postat pe blogul său un text intitulat "Cum poate trece Ploieștiul de la interesul politic la interesul public", pe care îl redăm mai jos:

 

Tot mai multe dezbateri publice despre soluțiile pe care le propun pentru a schimba lucrurile în administrarea Ploieștiului ajung invariabil la modul în care, ca primar independent, voi lucra cu Consiliul Local, exclusiv politic. Recent, chiar mi-a spus cineva că are încredere în voința și determinarea mea de a fi un altfel de primar, însă jocurile de interese sunt atât de mari, încât va fi greu să le fac față. Pot să vă garantez că nu și în ceea ce mă privește !

O să vă spun un secret: singurul lucru de care partidele și oamenii politici sunt preocupați, sau chiar se tem cu adevărat, este reacția publică la faptele, declarațiile și votul lor. Ori tocmai aici stă cheia problemei. Atunci când ploieștenii vor avea posibilitatea să se informeze, nu doar cu privire la deciziile din plenul Consiliului Local (unde interesele politice sunt ascunse în spatele argumentelor tehnice), cât mai ales despre felul în care au votat consilierii în comisiile de specialitate sau în ședințele AGA, care se derulează de cele mai multe ori în spatele ușilor închise, situația va fi cu totul alta... Responsabilitatea pentru justificarea publică a votului va schimba determinant și comportamentul politic.

Așa cum am spus, Ploieștiul are nevoie de un primar-manager, iar soluțiile pentru a trece de la interesul politic la interesul public sunt clare și mi le asum: transparența deciziilor, comunicare, eliminarea compromisurilor politice sau personale și, cel mai important, promovarea specialiștilor în locul clientelei de partid.