daniel savu

Senatorul Daniel Savu, candidat independent la Primăria Ploiești, a susține pe blogul său că este nevoie de implementarea unui sistem transparent cu privire la modul în care sunt cheltuiți banii publici.

 

"Transparența totală a cheltuielilor publice, adică oportunitatea oferită oricărui cetățean de a se informa cu privire la modul în care sunt alocați banii Ploieștiului, către ce firme și servicii, poate fi aplicată oricând, fără o lege specială.

Este nevoie doar de o echipă care să construiască un suport online, pentru ca facturile plătite de Primărie să poată fi postate acolo și vizualizate de oricine. Este primul proiect pe care mi-am asumat că îl voi lansa după alegerile locale, dacă voi deveni primarul Ploieștiului.

Trebuie să precizez însă că un astfel de program ar fi putut fi pus în practică de cei care au condus administrația încă din 2008, atunci când personal am vorbit despre necesitatea unei decizii de acest fel, care să elimine orice suspiciune privind contractele cu dedicație, jaful din banii publici, șpăgile, comisioanele sau alte forme similare de corupție. Nu s-a întâmplat nimic, subiectul a fost trecut sub tăcere de cei care au avut în tot acest timp putere de decizie".
Citește postarea integrală pe danielsavu.ro