media-143626057337475600.jpg

Tribunalul Prahova a amânat, miercuri, pentru a şaptea oară, luarea unei decizii privind solicitarea procurorilor de arestare preventivă a fostului deputat Sebastian Ghiţă în dosarul Hidro Prahova, stabilind ca termen 19 septembrie. Ghiţă ar fi trebuit să fie audiat prin videoconferinţă, însă acest lucru nu a fost posibil, întrucât judecătorul din Serbia desemnat să participe la această procedură este în concendiu de odihnă.

 

Potrivit reprezentanţilor Tribunalului Prahova, citaţi de news.ro, în dosarul Hidro Prahova, în care Sebastian Ghiţă este cercetat pentru corupţie alături de cumnatul lui Victor Ponta, Iulian Herţanu, şi în care procurorii au solicitat arestarea preventivă a fostului deputat, s-a acordat un nou termen, respectiv 19 septembrie, ora 11.00. ”Nu s-a putut desfăşura videoconferinţa (n.r. - audierea prin videoconferinţă a lui Sebastian Ghiţă), întrucât instanţa din Serbia a comunicat că judecătorul desemnat să participe la această procedură este în concediu de odihnă până în 15 septembrie”, precizează sursa citată.

Aceasta este pentru a şaptea oară când instanţa prahoveană amână luarea unei decizii privind solicitarea procurilor de emitere a unui mandat de arestare preventivă pe numele lui Ghiţă în dosarul Hidro Prahova. Şi audierea lui Ghiţă prin videoconferinţă în acest caz a fost amânată de mai multe ori.

continuarea pe news.ro AICI