fumat.jpg

Deşi a fost considerată una dintre cele mai bune legi date vreodată în România, legea anti-fumat a stârtnit şi numeroase nemulţumiri. Presiunile exercitate asupra unor parlamentari, vor duce în foarte scurt timp la modificarea acestui act normativ.

 

Numărul de internări în spital cauzate de fumat a scăzut considerabil în ultimul an. Parlamentarii au pus din nou gând rău legislaţiei antifumat şi vor să redefinească noţiunea de spaţiu public închis. Specialiştii condamnă iniţiativa şi spun că e un atentat la sănătatea românilor. Concret, aceştia intenţionează să redefinească noţiunea de spaţiu public închis astfel încât să fie create locuri speciale, destinate fumătorilor. Atât medicii cât şi reprezentanţi ai societăţii civile condamnă în termeni duri iniţiativa aleşilor, precizând că ne aflăm în faţa unui paradox: numărul de internări în spital a scăzut, afacerile restaurantelor şi barurilor nu au avut de suferit iar mare parte din fumători a constatat că pot fuma mai puţine ţigări, suţin cei de la adevărul.ro

„Nu există nicio raţiune să interzici existenţa sau funcţionarea unor spaţii destinate exclusiv fumătorilor, celor care îşi asumă conştient să fumeze, în care să nu aibă acces minorii şi care să fie corespunzător dotate şi ventilate. Ca în Germania, de exemplu. Sper, raţional şi asumat, că legea care interzice fumatul va fi modificată astfel încât să nu mai discrimineze fumătorii”, a scris senatorul Daniel Fenechiu pe contul său de Facebook.