sange

Institutul Clinic Fundeni a făcut un apel vineri către toți cei apți să doneze sânge, având în vedere gravele deficiențe în aprovizionarea cu produse de sânge necesare pacienților internați, deficiențe care pot pune în pericol viața acestora.

 

Potrivit IC Fundeni, necesarul transfuzional pentru pacienții tratați în Institutul Clinic Fundeni este extrem de mare, mai ales având în vedere faptul că toți pacienții internați în secțiile de terapie intensivă și pacienții transplantați au nevoie de suport transfuzional masiv.

„În aceste condiții, Institutul Clinic Fundeni face apel către toți cei care sunt apți de a dona sânge să ofere o șansă la viață pacienților internați în institut, adresându-se centrelor de transfuzii naționale și teritoriale în vederea donării de sânge”, se arată într-un comunicat al institutului remis vineri Agerpres.

La Institutul Clinic Fundeni sunt internați peste 60.000 de pacienți/ an, marea majoritate cu afecțiuni grave, complexe, complicate din domeniul hematologiei, gastroenterologiei, chirurgiei, urologiei, neurologiei, pediatriei, medicinei interne și nefrologiei.

 

sursa: digi24.ro