protest medici familie prahova

Medicii de familie nu vor elibera bolnavilor nici astăzi reţete compensate sau gratuite şi nici bilete de trimitere pentru analize, a anunțat Simona Schnelbach, președintele Colegiului Medicilor, care a susținut că protestul medicilor de familie va fi reluat în următoarele 10 zile.

 

Medicii de familie reclamă mai multe deficiențe, printre care se regăsesc și erorile cardului de sănătate.

„În fiecare zi există probleme cu cardul de sănătate. Protestul este un avertisment pe care medicii doresc să îl tragă și asupra contractului cadru. Dorim un dialog corect. Dorim să fim acceptați într-o negociere corectă. Nu este normal ce se întâmplă. Contractul cadru trebuie transmis cu o săptămână înainte de a fi semnat, astfel încât medicii să aibă posibilitatea să-l studieze. Sunt multe probleme în sistem. Nu este normal, pe de altă parte, ca în fiecare lună să fie invalidate servicii reale. Pacienții își iau rețetele, dar pentru că datele nu au fost introduse în sistem din cauza erorilor date, medicii sunt puși să plătească rețetele de sănătate. Am ajuns într-o situație aberantă”, a declarat Simona Schnelbach pentru Observatorulph.ro.

„Vom continua protestele. Ne gândim ca următorul pas, peste 10 zile, să fie strângerea de semnături din partea pacienților, care sunt alături de noi”, a precizat președintele Colegiului Medicilor.