fbpx

topolog.JPGDepistarea pe bandă rulantă a medicilor falși creează probleme și celor care sunt cu acte în regulă. Întârzierea actualizării informațiilor online generează și situații de genul în care un specialist cu drept de practică figurează cu statusul de „inactiv” în Registrul Medicilor din România. S-a întâmplat și unor medici din Prahova care și-au depus documentația pentru autorizația de liberă practică în lunile ianuarie și februarie.

 Reprezentanții Colegiului Medicilor Prahova îi sfătuiesc pe pacienții care verifică statusul speciliștilor la care merg să se trateze să nu intre în panică în momentul în care pe site-ul Registrul Medicilor din România apare statusul „inactiv“. 

Și asta pentru că nu înseamnă neapărat că medicul respectiv nu îndeplineşte toate condiţiile prevăzute de lege pentru exercitarea profesiei. Ci sunt și cazuri în care documentația pe care aceștia trebuie s-o depună anual la Colegiul Medicilor din județul unde profesează nu a fost actualizată și la nivel național în baza de date a Colegiului Medicilor din România.

„Medicii trebuie să depună dosarul cu documentele necesare pentru actualizarea anuală a autorizației de liberă practică începând din decembrie până în februarie. Din Prahova sunt și medici care au depus la începutul acestei luni actele necesare, dar care n-au fost încă prelucrate și în baza de date de la nivel național. Din acest motiv ei apar cu status «inactiv». Dar oamenii sunt medici cu acte în regulă!

În Prahova nu am emis autorizații de liberă practică fără verificări serioase făcute. Suntem foarte atenți la cei care vin din alte țări și foarte stricți“, ne-a declarat dr. Simona Schnelbach, președintele Colegiului Medicilor Prahova.   

În cazul în care oamenii vor să verifice dacă medicul căruia vrea să se adreseze are sau nu autorizație de liberă practică se pot adresa și Colegiului Medicilor Prahova, cu sediu în Ploiești, pe strada Tudor Vladimirescu nr. 127, județul Prahova, tel: 0244.595.624, fax: 0344.801.665 sau la email: office(@)prahova-colmed.ro

Foto: capturi de ecran

topolog.JPG

cmr.JPG

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Liliana Maxim Minculescu
redactor
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg
paste_4_alunis_v_doftanei_apostolache_d20ed.jpg
woma nou 300.jpg
banner bria clean 300.jpg
Macheta-Paste_CONPET-970x250px_e5752.jpg