Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

cozi inmatriculari

Retragerea taxei auto a dat peste cap, la propriu, sistemul de înmatriculări și așa extrem de birocratic de la noi, din Prahova. Nu știu în alte județe cum e dar la noi e ”omor” la cozile de la Poliție în fiecare dimineață.

 

Ca să nu stau să vă povestesc despre vreo posibilă pățanie cu stat de la trei dimineața la coadă, cu înjurături și ghionturi între posesorii de mașini, am zis să iau calea lejeră și să apelez la sistemul de programări online al Prefecturii Prahova pentru a-mi înmatricula mașina. Așa se face că pe data de 10 februarie mi-am rezervat și eu un loc la coada online a înmatriculărilor din Prahova.

Pot să spun că am avut noroc că m-au programat astăzi, 30 martie 2017, fiindcă am prieteni care, la câteva zile distanță de data în care mi-am făcut eu rezervarea, au prins programări pentru finalul lunii iunie.

 

Cum astăzi a venit ziua cea mare iar eu m-am pregătit din timp cu actele, am plecat de acasă încrezător, în ciuda discuțiilor ulterioare pe care le-am avut cu colegii care spuneau să-mi pregătesc o pernă să dorm pe scări sau să mă înarmez cu chef de stat la cozi.

Am plecat ghiulea de la birou la 11.30 către biroul de înmatriculări fiindcă aveam programare la 11.50. Am ajuns la coadă, m-am strecurat pe lângă jandarmi și am urcat la etajul doi al clădirii. În fața mea, o altă mulțime. Întreb pe cineva: ”Nu vă supărați, pentru programările online unde trebuie să stau la coadă.”

”Nu e cazul. Duceți-vă la ghișeul din stânga.”

Când am văzut că nu era decât o persoană la rând, am răsuflat ușurat și mi-am zis: ”Uite, băăă, ce inspirat am fost. Asta înseamnă să lucrezi online!”

La 11.45 a venit rândul meu la ghișeu.

Domnișoara de acolo îmi ia teancul de acte, îi explic că am de plătit taxa e talon, îmi ia banii, îmi dă chitanța pe loc, mă întreabă dacă păstrez numerele, îi spun că da, fiind unul din considerentele pentru care am crezut că scap rapid cu înmatricularea, aștept și... după alte două minute, îmi înapoiază din acte.

O întreb: ”Asta e tot?”

Îmi răspunde: ”Da. Veniți mâine, după ora 13.00, la ghișeul 1 să ridicați cartea.”

”Păi, stați așa. Și dovada că n-am talon?”

”Tot mâine, când vă ridicați cartea.”

”Păi și eu ce fac? Cu ce circul? Nu sunt din oraș. Cu ce ajung acasă?”

”Nu aveți voie să circulați. Asta e situația. Până mâine, n-avem cum să vă dăm dovada. E volum mare de muncă.”

Am rămas mască. I-am mulțumit pentru amabilitate și am plecat cu un gust amar, dând telefoane pe la prieteni să mă ia și pe mine acasă.

Acum, se naște o întrebare, cred eu, legitimă: ”Cum au reușit să-mi dea chitanța de plată a taxei de talon pe loc, nu puteau să facă același lucru și pentru dovada înlocuitoare a talonului?”

Practic, informatic vorbind, că tot ne lăudăm că am informatizat sistemul de înmatriculări, două click-uri erau suficiente.

Și uite așa îmi permit eu să ies diseară la o bere cu băieții, liniștit și relaxat. Că doar sunt pieton acum. Cu voia statului român și fără să greșesc cu nimic.

 

Eveniment
  • Vineri, 18 August 2017
  • De Roxana Tănase

Incendiu la o casă din Poiana Câmpina

Incendiul a izbucnit vineri după-amiază, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova, iar casa a ars în totalitate. Potrivit primelor informații, focul a cuprins o casă bătrânească, pe o suprafață...