busteni

Sâmbătă, 12 noiembrie 2016, începând cu orele 18.00, publicul prezent în sala de spectacole s-a delectat cu arii din lucrări celebre, susținute de Corul Academic ”Divina Armonie”, condus de Paula Ciuclea.

Din programul serii au făcut parte muzicalul „My Fair Lady” de Frederick Loewe, faimoasa operă „Carmen” de Georges Bizet sau „Infelice, e tuo credevi” din  opera  “Ernani”, al cărui autor este notoriul Giuseppe Verdi.

Evenimentul a fost organizat de Primăria orașului Bușteni, în cinstea aniversării a 19 ani de existență a Corului ”Divina Armonie”. Au răsunat lucrări de Johann Strauss, Giaccomo Puccini, Franz Lehar sau Pietro Mascagni. La finalul reprezentației, toți membrii corului au primit din partea lui Emanoil Savin, primarul orașului Bușteni, câte un buchet de trandafiri tricolor.

Corul ”Divina Armonie” este un ansamblu artistic format din studenţi şi absolvenţi ai facultăţilor de muzică din ţară şi de peste hotare, aflându-se sub tutela fundaţiei „Cavalerii Daciei” Club Unesco Bucureşti. Obiectivele acestei formaţii muzicale de o notorietate aparte sunt deosebite şi vizează promovarea culturii muzicale naţionale şi universale, precum şi consacrarea tinerelor talente ce reuşesc să se înscrie în spectrul muzicii vocale, camerale şi simfonice.

Directorul general al acestui ansamblu este distinsa doamnă profesor Paula Ciuclea. Domnia sa a fost prima doamnă din România medaliată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel cu distincţia “Crucea Maria Brâncoveanu” în 16 august 2014 cu prilejul aniversării a 300 de ani de la martiriul familiei domnitorului Constantin Brâncoveanu.

Realizările muzicale alfate în repertoriul corului academic “Divina Armonie” sunt impresionante. De aceea considerăm că trebuie menţionată în acest context punerea în scenă a unor lucrări muzicale ample, alături de orchestre de prestigiu cum ar fi cea a Filarmonicii din Giurgiu, din Piteşti şi din Târgovişte. S-au executat cu mare măiestrie şi au fost aplaudate de către publicul meloman la scenă deschisă lucrări ai unor maeştri de talie internaţională, cum ar fi W.A. Mozart, G.Verdi, G.Rossini. Colaborarea cu muzica reprezentativă a Ministerul Apărării Naţionale şi cu orchestra de estradă “Angely’s” a fost una deosebit de fructuoasă, constând în numeroase concerte susţinute la Studioul „Mihail Jora” al Radiodifuziunii Române, Teatrul Naţional, Sala Palatului, Sala Ministerului Administraţiei şi Internelor, precum şi în Piaţa Sfatului din Braşov.

 

Articole asemănătoare
Viața Prahovei
  • Sâmbătă, 29 Aprilie 2017
  • De Claudiu Vasilescu

Minunile asfaltării la Vălenii de Munte

De mai bine de un an şi jumătate, strada Berevoieşti din Vălenii de Munte, arată ca după război. Nu s-a dat vreo bătălie istorică pe acolo, dar am aflat că aspectul spectaculos este rezultatul...