Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

cod-galben-plo-munte.png

Meteorologii au emis o nouă atenționare, de data aceasta pentru zona de munte unde sunt așteptate precipitații abundente, iar de mâine, potrivit ANM, Prahova va intra sub cod galben de caniculă.

 

Potrivit ANM, „în regiunile nord-vestice, nordice și la munte manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala și în după-amiaza zilei de duminică (6 august), iar în sudul și sud-estul țării vor fi mai ales în seara zilei de luni (7 august) şi în noaptea de luni spre marți (7/8 august).

Atenționarea de ploi intră în vigoare duminică, ora 18.00, și este valabilă până pe 8 august, ora 06.00.

 

„În intervalul menționat, temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin vijelii, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20 l/mp şi izolat 40...50 l/mp. Astfel de fenomene vor fi mai frecvente din seara zilei de duminică (6 august) și până în dimineața zilei de luni (7 august), la munte, în Crișana, Maramureș, Transilvania, Banat și în cea mai mare parte a Moldovei”, a anunțat ANM

Luni, 7 august, „în nordul Olteniei, Munteniei și al Dobrogei temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 34 și 36 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unități”, se arată în atenționarea de cod galben a ANM, care este valabilă și pentru Prahova..

Mateorologii au anunțat că „în regiunile sudice, în după-amiaza zilei de marţi (8 august), local disconfortul termic va fi ridicat și, îndeosebi în Lunca Dunării, maximele termice vor mai atinge 35...37 de grade”.