Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

canicula.jpg

Valul de căldură și disconfortul termic vor persista în Prahova și duminică, când sunt așteptate temperaturi de 39 de grade Celsius. La munte, meteorologii au anunțat că se vor înregistra ploi torențiale și căderi de grindină.

 

Meteorologii au anunțat astăzi că vremea caniculară se va menține și mâine. În Prahova sunt așteptate temperaturi de peste 39 de grade Celsius. Și la Ploiești valul de căldură, dar și disconfortul termic vor fi la ordinea zilei.

Astfel, spun meteorologii, duminică, „în Banat, Muntenia, Dobrogea, cea mai mare parte a Moldovei și a Transilvaniei, precum și în nordul și estul Olteniei și în sudul Crișanei, temperaturile maxime se vor situa, în general, între 36 și 39 de grade, valori cu mult mai ridicate decât mediile climatologice specifice perioadei”.

 

Meteorologii au emis însă și un cod galben pentru zona de munte, unde se vor înregistra ploi torențiale. „În nord-vestul și nordul țării și local în zonele de munte, disconfortul termic va fi ridicat, iar maximele termice se vor situa în jurul valorii de 35 de grade. În a doua parte a zilei de duminică (6 august) și în noaptea de duminică spre luni (6/7 august) vor fi averse torențiale, însoțite de frecvente descărcări electrice, grindină și vijelii, în special la munte, în nord-vestul și nordul teritoriului, iar în cursul zilei de luni (7 august) mai ales în jumătatea de nord. Vremea caniculară se va menține și pe parcursul săptămânii viitoare, îndeosebi în zonele de câmpie”, a anunțat ANM.