Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

Informare-meteo-de-ploi-si-ninsori-1.jpg

Prefectura Prahova a transmis o atenționare meteo COD GALBEN de ploi însemnate cantitativ, care va intra în vigoare începând din această seară, de la orele 20.00.

 

Potrivit comunicatului remis de ANM și transmis de Prefectură, sunt vizate județele din jumătatea de nord est, centru și sud est a țării, printre care și Prahova.

ATENŢIONARE METEOROLOGICĂ  COD GALBEN

 

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată, ploi însemnate cantitativ
Interval de valabilitate: 26 iulie, ora 20 - 27 iulie, ora 20
Zone afectate: conform textului şi hărţii


        În intervalul menţionat, în Muntenia, Moldova și local în Carpații Orientali și Meridionali, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie și grindină.  

        În intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi 20...25 l/mp şi punctiform 50...60 l/mp.

Notă: Astfel de fenomene se vor semnala în după-amiaza zilei de miercuri (26 iulie) şi în zona Carpaților Meridionali și a Munților Banatului, iar în Dobrogea, îndeosebi în a doua parte a zilei de joi (27 iulie) şi în cursul nopţii de joi spre vineri (27/28 iulie). 

cod-galben-26-iulie.jpg