Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

sofer nin

Zeci de prahoveni din Păulești și Găgeni sunt puși zilnic în situația de a fi dați jos din microbuze de șoferii mijloacelor de transport. Totul a pornit din toamna anului 2016, când ruta Ploiești-Păulești-Găgeni a fost desființată, iar oamenii au fost puși în situația de face naveta cu autobuze de Plopeni sau alte curse care tranzitează localitățile Păulești și Găgeni. 

 

Alina Popescu, o cititoare a ziarului nostru ne-a reclamat pe adresa redacției că joi, în jurul orei 17.00, a fost dată jos după ce s-a urcat la autogara nord într-un microbuz de pe ruta Ploiești-Plopeni. Alina Popescu susține că a fost jignită de șoferi și apostrofată pe motiv că prioritate în mijlocul de transport respectiv au locuitorii orașului Plopeni și nu călătorii care merg doar până la Păulești și Găgeni.

Observatorul Prahovean a solicitat un punct de vedere societatății Nils care operează pe ruta respectivă, iar reprezentanții au declarat că din luna octombrie firma care opera pe ruta Găgeni-Păulești-Ploiești s-a retras din cauza numărului mic de navetiști, dar și a faptului că localitățile respective sunt tranzitate de mai multe microbuze. Pentru a veni în sprijinul navetiștilor din Găgeni și Păulești societatea Nils a mai introdus în fiecare zi microbuze începând cu ora 14.30 pentru a prelua navetiștii care merg până la Găgeni, respectiv Păulești. Astfel, fiind o cursă dublată, șoferii îi îndrumă pe călători, în funcție de destinație, în ce microbuz să se urce numai că oamenii nu înțeleg, potrivit reprezentanților Nils. Astfel călătorii care merg la Plopeni sunt urcați într-un autobuz, iar cei care merg spre Găgeni în alt microbuz, însă oamenii devin nervoși și încep să se certe cu șoferii. 

 

Singura soluție pentru evitarea acestei situații ar fi scoaterea din nou la licitație a traseului Ploiești-Găgeni, însă din cauza numărului mic de călători și a faptului că prin localitățile amintite trec zeci de microbuze, nimeni nu se înghesuie să participe. 

Observatorul Prahovean a solicitat un punct de vedere CJ Prahova.