Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

transbai3

Autoritățile județene au reluat discuțiile cu privire la reabilitarea DJ 102 I Câmpina - Valea Doftanei - Săcele, drumul care ar fi o alternativa pentru DN1 Ploiești - Brașov.

 

De fapt întregul proiect include la această oră o serie de drumuri care în prezent sunt,în cele mai multe cazuri, forestiere sau au statut de drumuri locale.

Pe teritoriul județului Prahova, Transbaiul, cum mai este supranumit drumul, ar urma să traverseze Valea Doftanei, Seciuri, precum și localitățile Bușteni și Azuga.

 

Bugetul estimativ în urma cu doi ani era de peste 30 de milioane de euro. Conform propunerii avansate de Asociația de Dezvoltare Turistică Durabilă Munții Baiului, drumul vizează tronsonul de la km 35-100 la km 50 - 924.

Drumul va atinge altitudinea maximă pe Culmea Baiului (1.834 metri), urmând să traverseze Munții Baiului de la Vest la Nord, paralel cu Valea Prahovei.

Conform proiectului, punctul de pornire pe raza județului Prahova este în Bușteni (Poiana Țapului), fiind paralel cu Valea Zamorei, până în culmea Urechea, apoi va trece pe sub Vârful Baiului, Vârful Cazacu și Vârful Urechea.

Coborârea pe Valea Cazacu se face pe drumul forestier Cazacu, urmând ca acesta să facă legătura cu Valea Azugii.De aici se face o ramificație către localitatea Valea Doftanei.

Această legăturaă se va realiza printr-un drum de versant ce va coborî prin Valea Prislop. Coborârea către Secăria se va realiza printr-un alt drum ce trece prin Culmea Zamora -Creasta Baiului, Vârful Doamnele și Valea Florei.

Întreaga rețea de drumuri incluse în acest proiect este 47, 2 kilometri. Astăzi a avut loc o nouă întâlnire între reprezentanții Asociației de Dezvoltare Turistică Munții Baiului și ai Consiliului Județean Prahova în vederea atragerii de finanțare pentru realizarea Transbaiului.

transbai2

transbai2

 

Național
  • Miercuri, 16 August 2017
  • De Georgiana Kelemen

Soluţie urbană INEDITĂ cu panouri muzicale

Braşovenii şi turiştii care ajung în zona de promenadă de Sub Tâmpa din municipiul Braşov se pot relaxa într-un mod inedit într-unul din părculeţele din această zonă, unde au fost amenajate primele...