Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

vreme-ploiesti.jpg

Meteorologii au emis prognoza pentru următoarele două săptămâni, iar veștile sunt bune. După două zile de ploi și de răcire accentuată a vremii, meteorologii au anunțat că după data de 19 martie se preconizează o creștere a temperaturilor, mercurul în termometru atingând valori chiar și de 16 grade Celsius.

Astfel, spun meteorologii, vremea se va încălzi, astfel încât se vor înregistra temperaturi diurne situate, în medie, de la 10 grade în prima zi până la 15 grade la sfârșitul primei săptămâni a intervalului de prognoză.

„Din data de 19 martie, regimul termic nu va mai avea variații importante, media regională ale temperaturilor maxime urmând a se situa între 13 și 16 grade. Valorile minime nocturne vor fi cuprinse, în medie, între 2...4 grade, exceptând intervalul 17 - 19 martie, când aceastea vor marca o scădere, iar în noaptea de 17 spre 18 martie se vor consemna valori ușor negative, de -1 grad, în medie. Local și temporar va ploua, mai însemnat cantitativ în prima zi a intervalului, dar posibil și spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză”, a anunțat ANM..

La munte, regimul termic nu va avea variații importante pe parcursul celor două săptămâni ale intervalului de prognoză și va fi caracterizat de valori diurne cuprinse, în medie, între 2 și 4 grade, posibil mai ridicate în intervalul 21 - 23 martie, spre 5 - 6 grade, a anunțat meteorologii.

„Temperaturile nocturne vor fi exclusiv negative și vor avea valori medii situate în jurul a -5 grade până pe data de 18 martie, apoi vor marca o creștere și se vor situa între -4 și -2 grade, în intervalul 19 – 26 martie. Vor fi precipitații la nivel local pe tot parcursul intervalului de prognoză, iar după data de 19 martie vor fi posibile cantități de apă mai importante”, se precizează pe site-ul ANM.

Până mâine însă, Prahova este vizată de ploi, iar la munte, la altitudine de peste 1.800 m, precipitațiile pot fi sub formă de ninsoare. Informarea meteo de vreme rea este valabilă până marți, 14 martie, ora 09.00.