Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

bazin apa

Din cauza precipitațiilor abundente din zonă terenul a luat-o la vale și exista riscul să fie afectat bazinul cu apă, investiție nouă realizată în parteneriat cu alte patru localități.

 

”Am transmis o adresă prin care solicit convocarea de urgență a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Prahova. Alunecarea s-a apropiat de bazinul de apă din satul Slon, în punctul Valea Ursu. Acolo sunt două albii de pârâu și s-a adâncit vadul apei. Este nevoie de intervenție de urgență pentru că există riscul să fie afectată aceasta nouă investiție”, a declarat Dumitru Duca, primarul comunei Cerașu.

Lucrarea de alimentare cu apă a vizat localitățile Cerașu, Drajna, Posești și Starchiojd. ”Bazinul de la Cerașu urmează sa asigure apă pentru 3.000 de locuitori. Încă nu a fost făcută recepția lucrării, întreaga investiție, realizată în parteneriat cu alte patru localități fiind de circa 30 de milioane de lei”, a mai precizat primarul.

 

Pe vremea lui Ceaușescu, în urma cu mai bine de 30 de ani, un cătun întreg al satului Slon, situat în punctul Rughiniș, a fost afectat. Zeci de persoane au fost strămutate la acea dată. Alunecări puternice s-au produs la Cerașu și în anul 2005, când mai multe poduri și drumuri au fost afectate pe raza comunei.

foto caracter ilustrativ