Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

ariceștii-rahtivani.jpg

Cu o populație de aproximativ 8.324 locuitori, comuna Ariceștii Rahtivani ocupă locul IV între comunele din județul Prahova, după numărul de locuitori. După apariția mai multor agenți economici pe raza localității s-a constatat un lucru atipic comparativ cu alte localități din Prahova. Chiar dacă numărul locuitorilor a crescut substanțial în ultimii ani,  numai 13 persoane beneficiază de venit minim garantat.

Situată la 10 kilometri de Ploiești, comuna Ariceștii Rahtivani se poate lăuda cu unul dintre cele mai mari bugete locale din Prahova. Excedentul bugetar la finele anului 2016 a fost de 45 de milioane de lei, iar comparativ cu alte comune din județ, numărul persoanelor care beneficiază de venit minim garantat s-a redus la 13, în ciuda faptului că populația a crescut de la un an la altul. De altfel Ariceștii Rahtivani mai deține un record, comuna fiind caracterizată „ca fiind una de imigrație și nu de emigrație”. Cu alte cuvinte, spune mândru primarul Alexandru Cristea, „la noi lumea muncește”.

Citește și: Localitatea din Prahova cu cel mai mare buget din județ. Pe ce vrea primarul să cheltuie banii

Pentru persoanele aflate în evidență ca beneficiare de venit minim garantat a fost aprobat un plan de muncă, respectiv de activități desfășurate în interes local. Cele 13 persoane care primesc ajutor social în decursul anului 2017 trebuie să efectueze 7.000 de ore în folosul comunității. Cu alte cuvinte, fiecare persoană va presta circa 540 de ore/an.

„A fost stabilit, prin hotărâre de Consiliu Local, planul de activități care vor fi desfășurate de beneficiarii de venit minim garantat. Pentru au fost create multe locuri de muncă pe raza localității, avem numai 13 beneficiari de venit minim garantat”, a susținut primarul comunei Ariceștii Rahtivani.

 

plan-munca-beneficiari-ajutor-social.png