Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

camin-fantanele.jpg

Centrul rezidențial pentru persoanele vârstnice de la Fântânele a devenit celebru la nivel național, pe motiv că deși a fost inaugurat nu are beneficiari. Mai grav este că, mai nou, angajații au început să-și dea demisia, motiv pentru care posturile au fost scoase iar la concurs.

După demisia mai multor angajați, care fie vorba între noi de anul trecut până acum nu au avut prea multă activitate, în lipsa persoanelor vârstnice, Centrul rezidențial de la Fântânele a scos la concurs mai multe posturi pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată.

Astfel, au fost scoase la concurs posturile de asistent social debutant – studii superioare – clasa de salarizare de bază 24, de psiholog stagiar – studii superioare – clasa de salarizare de baza 27, de asistent medical – studii postiiceale – clasa de salarizare de bază 41, infirmier (3 posturi) – studii generale – clasa de salarizare de bază 14, dar și de muncitor calificat bucătărie IV – studii generale – clasa de salarizare de bază 8.

Citește și: Cum arată azilul de un milion de euro din Prahova, care funcționează fără bătrâni

„La Centrul rezidențial s-au înregistrat mai multe demisii, motiv pentru care posturile rămase vacante au fost scoase la concurs. Sperăm ca lucrurile să meargă. Avem solicitări din partea a zece beneficiari”, a declarat pentru Observatorulph.ro directorul Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Prahova.

Citește și: În căminul de la Fântânele de peste un milion de euro sunt îngrijite doar două bătrâne

În urmă cu două săptămâni, centrul deschis în decembrie 2016 avea numai două beneficiare, două femei cu vârsta de 70 și de 80 de ani. Centrul rezidențial a costat peste un milion de euro, iar potrivit calculelor, costul pentru un singur beneficiar este de aproape 500 de euro/lună.

Citește și: Peste 500 de euro costul mediu pentru un bătrân la Centrul Fântânele

Termenul limită de depunere a dosarelor de concurs este 15 martie 2017, ora 15.00. Concursul este programat pe 22 martie 2017, ora 10.00, proba scrisă, iar pe 27 martie 2017, este programată proba interviu. Centrul a fost inaugurat pe 3 octombrie 2013 și are o capacitate de 50 de locuri.