Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

upg-ploiesti.jpg

Preluarea de către Consiliul Județean Prahova a mai multor obiecte de patrimoniu de la Muzeul Petrolului readuce în discuție problema legată de spațiul unde va funcționa această instituție, având în vedere că pe rolul instanței există un litigiu pentru retrocedarea clădirii.

Dacă la capitolul schemei de personal, lucrurile s-au lămurit, angajaâii fiind preluați de către Muzeului de Științele Naturii, în ceea ce privește clădirea în care va funcționa Muzeul încă sunt discuții.

Una dintre variantele anunțate de președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, este ca viitorul Muzeu al Petrolului să funcționeze într-un spațiu al Universității Petrol și Gaze din Ploiești, dat fiind și specificul acestei structuri de învățământ superior. 

Citește și: Muzeul Național al Petrolului trece la Consiliul Județean Prahova

„UPG dispune de spațiu suficient pentru exponatele de la Muzeul Petrolului, având în vedere că unele dintre ele sunt de dimensiuni mari. Ne-am gândit că acea zonă s-ar preta pentru un astfel de muzeu, dat fiind specificul Universității”, a declarat președintele CJ Prahova, Bogdan Toader.

O altă variantă avansată în urmă cu câțiva ani a fost ca Muzeul Petrolului să aibă alocată o suprafață de teren în Parcul Industrial de la Bărcănești. La această oră s-au făcut demersuri ca Parcul Industrial să fie preluat de către Parcul Industrial Ploiești, procedurile nefiind definitivate nici la această dată.

Pe de altă parte, în acest caz problema ar fi legată de distanța față de Ploiești și de modul cum ar urma să fie organizate vizitele de către grupurile de elevi.

Cât privește Muzeul Petrolului acesta a luat ființă în 1959, având ca obiect de activitate conservarea materialului documentar cu privire la evoluția și dezvoltarea industriei petroliere din România. În 1997, Muzeul Petrolului a trecut în componența sucursalei Petrom Ploiești.