Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

ambulanta-prahova.jpg

O statistică elaborată la nivel național cu privire la numărul de intervenții efectuate de serviciile de ambulanță relevă faptul că Prahova se situează pe primelor locuri ca număr de solicitări. Cu toate acestea, la o populație de peste 800.000 de locuitorii, parcul auto al Serviciului de Ambulanță Prahova are numai 64 de ambulanțe, patru dintre ele fiind depășite din punct de vedere al gradului de uzură.

Din punct de vedere al repartiției pe județe a intervențiilor Serviciilor de Ambulanță situația se prezintă astfel: județele
cu cele mai multe intervenții sunt Iași, Cluj, Timiș, Prahova, Constanța și Municipiul București. Pe de o parte, numărul
mare de intervenții este dat de numărul mare al populației. La Prahova, în 2016, s-au înregistrat 137.235 de intervenții, pe primul loc figurând Bucureștiul.

„La această oră, în parcul auto sunt operaționale 64 de ambulanțe. Patru dintre ele sunt din 2001 și au gradul de uzură depășit. Nu putem spune că prezintă risc pentru că au inspecția tehnică periodică (ITP). Problema se pune din punct de vedere a cheltuielilor pentru schimbul de piese și al duratei în care ambulanțele stau în service. Cele mai noi ambulanțe au fost achiziționate în urmă cu cinci ani”, a declarat pentru Observatorulph.ro Daniel Nicolae, directorul Serviciului de Ambulanță, care a precizat că Prahova ar mai avea nevoie de 10 ambulanțe.

Ministrul Sănătății a anunțat ieri că a fost aprobată o ordonanță care vizează achiziționarea a 3000 de ambulanțe, care vor fi repartizate la nivelul unor comune. „În ceea ce privește înființarea acestor centre, pentru că ele vor fi înfiinţate, nu vor fi înfiinţate pe cheltuieli de la buget, ele vor fi finanțate din POR, practic, sunt 355 de milioane de euro care sunt alocaţi pentru acest lucru”, a precizat Florian Bodog, ministrul Sănătății. Momentan nu sunt date cu privire la modul în care centrele vor deveni operaționale și nici dacă la nivelul localităților deservite de ambulanțe vor fi înființate dispecerate.