Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

colectie-justin-capra.jpg

Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova este gazda unei expoziții speciale, grație colecționarilor care și-au dedicat timpul pentru a strânge piese de o reală valoare, de la felinare, arme, cărți poștale, vase de ceramică, monede, insigne, icoane și tablouri, până la patefoane și gramofoane.

Evenimentul are loc marți, 28 februarie 2017, orele 11.30, la vernisajul expoziției „Pasiunea de a colecționa”, ce va avea loc în Sala Coloanelor – Palatul Culturii Ploiești.

Expoziţia aduce în atenţia publicului vizitator piese de o reală valoare ale colecționarilor Doru Fărcuş, Nelu Coman, Cristian şi Ciprian Rădulescu, Mihai Chiroiu, Ştefan Canurschi, Alexander şi Gabriel Hirsch, Lucian Mihăescu, Mircea Mitroiu şi Boris Paraschivescu, a anunțat Muzeul de Științele Naturii Prahova.

În deschiderea evenimentului Dragoș Grigorescu, lector dr. în filosofie, în cadrul UPG Ploiești, va susține conferința „Scurtă analiză etologică a colecționării”, pentru a evidenția importanța cunoașterii și promovării acestor pasiuni, care presupun nu numai căutarea și achiziționarea unor noi obiecte ci și restaurarea, catalogarea, autentificarea, conservarea și eventual expunerea lor publicului, a precizat sursa citată.

Citește și: Creațiile lui Justin Capră, omul care a inventat rucsacul zburător, expuse în subsolul Palatului Culturii

La această expoziție vor putea fi admirate și autoturismele fabricate de Justin Capră, prahoveanul care a inventat primul rucsac zburător.

Expoziția va rămâne deschisă spre vizitare de marți până duminică, între orele 9.00- 17.00, până la finele lunii martie 2017.