Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

miere martisoare5.jpg

Vineri s-au deschis porțile celui mai mare Târg de miere din România. Organizat pentru a XII-a oară la Câmpina, evenimentul vine în acest an cu zeci de produse unicat pe care nu le puteți întâlni în magazine, ci doar la apicultorii tradiționali care respectă rețetele străvechi sau care, din contră, experimentează combinații originale.

 

Sunt peste o sută de standuri la Târgul de la Câmpina, însă cei care au trecut pragul Casei Tineretului încă de la primele ore ale dimineții s-au oprit direct la exponatele pe care nu le-au mai văzut până acum, interesați de calitățile lor terapeutice.

Mierea de zmeură sălbatică, adusă din Munții Rodnei sau mierea de castan sau de zburătoare, o plantă rară în zona noastră, dar specifică Bihorului, au fost cele mai cumpărate produse, vineri, în ciuda prețurilor deloc mici practicate de apicultori.

 

Mulți dintre cei care au venit la târg au fost interesați mai degrabă de calitățile curative ale produselor din stup, astfel că bomboanele din păstură – numită și pâinea albinelor - și propolis au fost cumpărate mai ales pentru copiii care suferă de afecțiuni respiratorii. Sunt adevărate antibiotice, susțin apicultorii care susțin că un tratament cu propolis sau cu polen este sănătate curată, pentru cei care pot tolera asemena produse.

miere m[rtisoare3.jpg

Nu banala de acum miere polifloră sau cea de tei au fost căutate la Târgul Mierii, ci produse inedite care pot fi oferite cadou, mai ales că în curând vin două zile importante deicate femeilor și mamelor. Un borcănel delicat în care se află fructe confiate îmbibate în miere de tei poate fi un cadou special pentru 8 martie, mai ales dacă este însoțit și de o statuetă din ceară naturală de albine.

miere martisoare.jpg

Mierea cu cătină sau mierea cu vanilie pot fi de asemenea cadouri dulci care se potrivesc perfect cu sărbătoarea Dragobetelui de astăzi, dar și produsele cosmetice cu specific apicol pe care le puteți cumpăra în aceste zile de la târg.

miere martisoare2.jpg

Târgul Mierii este organizat la Câmpina, este deschis de veineri, 24 februarie și până duminică 26 februarie, iar intrarea este gratuită.

miere martisoare6.jpg

miere martisor5.jpg

miere martisor4.jpg

 

Eveniment
  • Vineri, 18 August 2017
  • De Roxana Tănase

Incendiu la o casă din Poiana Câmpina

Incendiul a izbucnit vineri după-amiază, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova, iar casa a ars în totalitate. Potrivit primelor informații, focul a cuprins o casă bătrânească, pe o suprafață...