Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

gunoi campina

Consilierii locali din Câmpina au votat, joi, majorarea tarifului solicitată de societatea de salubritate Floricon. Astfel, taxa pentru colectarea deşeurilor menajere pentru persoane fizice va crește  de la 8,02 lei/persoană/lună (fără T.V.A) la 9,57 lei/persoană/lună (fără T.V.A), iar pentru  agenții economici și instituțiile publice, cu excepția celor aflate în subordinea Primăriei, tariful va crește de la 72,61 lei/m.c. (fără T.V.A) la 82,44 lei/m.c. (fără T.V.A).

 

Noile tarife se vor aplica începând cu data de 1 februarie cu condiția ca aleșii locali să și voteze aceste majorări.

Până să ajungă să ridice mână și să voteze în unanimitate, câțiva consilieri locali au criticat majorarea tarifului solicitată de Floricon, invocând faptul că de la 1 ianuarie 2017 au fost eliminate câteva taxe (taxa de stâlp și accizele la carburanți) iar atunci societatea de salubritate nu a micșorat taxa percepută de la fiecare câmpinean pentru colectarea gunoiului menajer.

 

Consilierul local Elena Albu, cunoscută pentru replicile sale acide, i-a atras atenția lui Florin Constantinescu, administratorul Floricon Salub, prezent în sala de ședințe, să nu uite faptul că “stau la rând niște societăți de salubritate care abia așteaptă să participe la licitație (…) probabil că tariful ar fi trebuit să crească mai puțin având în vedere că de la 1 ianuarie au fost eliminate cele două taxe. (…)  ne solicitați doar atunci când ajustarea tarifului este în sus”. În ciuda acestor critici, Elena Albu a votat alături de toți colegii ei pentru majorarea tarifului la gunoi.

 

Eveniment
  • Vineri, 18 August 2017
  • De Roxana Tănase

Incendiu la o casă din Poiana Câmpina

Incendiul a izbucnit vineri după-amiază, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova, iar casa a ars în totalitate. Potrivit primelor informații, focul a cuprins o casă bătrânească, pe o suprafață...