Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

camin-fantanele.jpg

Căminul pentru persoane vârstnice a fost inaugurat în octombrie 2014, iar de atunci au urmat alți trei ani de demersuri pentru acreditare, pentru scoaterea la concurs a posturilor, dar și pentru identificarea beneficiarilor. Momentan, la Fântânele, figurează ca beneficiare doar două femei cu vârste de 70 și 80 de ani, în condițiile în care investițiile s-au cifrat la peste un milion de euro.

 

Căminul pentru persoane vârstnice de la Fântânele a fost inaugurat în octombrie 2014, în prezența ministrului Muncii de la acea dată, Rovana Plumb. Primele discuții pe tema căminului au demarat însă prin 2006, iar la acea dată se vorbea de lipsa spațiilor pentru persoanele vârstnice, care aveau nevoie de o astfel de formă de protecție.

În fine, după alți opt ani, căminul a fost inaugurat, iar dotările depășesc orice așteptări: 25 de camere cu două paturi, sală de masa, sală de recreere, mobilier nou, cantină... Chiar și un buncăr atomic face parte din dotare. Problemele însă nu s-au oprit aici.

 

Citește și; Căminul de la Fântânele, nefuncţional la mai bine de un an de la inaugurare

Acreditarea propriu-zisă a durat foarte mult și, de abia de anul trecut, au început să fie scoase posturile la concurs. 

Citește și: Se fac angajări la căminul nefuncțional de la Fântânele

În prezent, la Căminul pentru persoane vârstnice de la Fântânele sunt 10 persoane angajate și, cel puțin astăzi, aici figurează ca beneficiare numai două persoane, ambele din Prahova.

„Am fost sunați de foarte multe persoane care s-au interesat de condițiile din centru. Centrul este funcțional din luna decembrie, iar în prezent sunt două beneficiare. Sperăm ca numărul beneficiarilor să crească date fiind și condițiile din Centrul de la Fântânele care este dotat la standarde europene”, ne-a declarat directorul DGASPC Prahova, instituție care are în subordine centrul.

Iar ca situația să fie completă deja s-au înregistrat și primele demisii în rândul angajaților.  Două persoane au renunțat la locul de muncă... Probabil din plictiseală, în lipsa beneficiarilor.

„De la bun început căminul nu a fost proiectat pentru vârstnicii din Fântânele, care au o altă mentalitate, ci a fost vorba despre un centru județean pentru persoane vârstnice”, este de părere și primarul comunei Fântânele.

Una peste alta, investiția de peste un milion de euro trebuie justificată într-un fel. La fel și costurile de întreținere de pe timpul iernii.