Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

primari-prahoveni.jpg

Primarii prahoveni sunt invitați sâmbătă la o ședință la care participă viceprim-ministrul Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene.

Ședința are loc sâmbătă, la ora 10.00, la Sala Europa (500) din cadrul Palatului Administrativ din Ploiești. În cadrul întâlnirii, potrivit Prefecturii Prahova, vor fi abordate mai multe teme, de la modul de derulare al Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL), accesarea Fondurilor Structurale și de Investiții Europene (FSIE) acordate României de către Uniunea Europeană în cadrul ciclului financiar 2014-2020, până la politici de dezvoltarea administrației publice locale.

Trebuie spus însă că actualul context este unul complex. Nici până la această dată la nivelul autorităților locale nu au fost aprobate bugetele locale, iar noile modificări ale Codului Fiscal fac ca anul 2017 să fie unul extrem de dificil pentru unele localități, în special pentru comunele din mediul rural al căror grad de colectare al taxelor și impozitelor locale nu asigură nici măcar partea de funcționare.