Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

incendiu-muzeu.jpg

Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova a anunțat că patrimoniul muzeal nu a fost afectat în incendiul de duminică, însă secția va rămâne o perioadă de timp închisă, pentru igienizare și înlocuirea parțială a acoperișului.

Incendiul a cuprins mai multe anexe ale Primăriei Sângeru, dar și acoperișul clădirii care găzduia Muzeul Sătesc Sângeru.

Citește și: Imagini de la incendiul de la Sângeru! Arhiva Primăriei și o parte din acoperișul Muzeului Satului au fost mistuite de flăcări

„Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova aduce la cunoștinţă că în urma evenimentului - incendiul - din 12 februarie 2017, din comuna Sângeru, care a afectat anexe ale Primăriei şi parțial Muzeul Sătesc Sângeru, patrimoniul muzeal din clădire nu a fost afectat, a fost evacuat şi depozitat în siguranţă. Integritatea clădirii-monument a muzeului nu a fost afectată, necesitând igienizare şi înlocuire parțială a acoperişului. Asigurăm publicul iubitor de cultură că expoziţia permanentă va fi reorganizată şi muzeul va fi repus în circuitul cultural”, a anunțat Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Sângeru. 

Citește și: Dezastrul incendiului de la Sângeru! Toată evidența populației a ars

Din păcate, focul a mistuit întreaga arhivă a Primăriei Sângeru, respectivă toate documentele de stare civilă de la Sângeru. Primăria Sângeru a anunțat că speră că activitatea de eliberarea a actelor de identitate va fi reluată cât mai curând, fiind deja cumpărate registre noi. Până atunci însă, locuitorii care au nevoie de cărți de identitate trebuie să meargă la Serviciul de Evidență a Populației de la Urlați.