Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

gripa-caz-prahova.jpg

Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile a anunțat că în prima săptămână a lunii februarie s-au înregistrat șase decese noi din cauza gripei, unul dintre ele fiind înregistrat în Prahova.

Astfel, se arată în comunicatul CNSCBT, au fost înregistrate 6 decese noi, înregistrate în perioada 30 ianuarie 2017 - 5 februarie 2017,  la cazuri confirmate cu virus gripal, din care cinci cu tipul A, subtip H3 si 1 cu virus gripal A(H1)pdm09. La Prahova este vorba despre o femeie din Ploiești, în vârstă de 87 de ani, nevaccinată, care prezenta și afecțiuni cardiace. Acesta este primul caz de deces înregistrat în Prahova de la începutul anului 2017.

Numărul total de decese la cazuri confirmate cu virus gripal, potrivit CNSCBT, a ajuns  20, din care 18 cu tipul A, subtip H3, 1 A(H1)pdm09 si unul cu tipul A, nesubtipat.

Morbiditatea prin infectii respiratorii acute a fost mai scazuta comparativ cu cea inregistrata in saptamana precedenta si s-a incadrat in intervalul așteptat. Activitatea gripala a evoluat cu intensitate medie, mentinandu-se extinderea regionala in zona de sud si sud-est (Bucuresti, Constanta, Olt, Dolj), zona de nord-est (Iasi, Suceava, Botosani), cu raspandire locala (Alba, Arad, Bihor, Cluj, Brașov, Sibiu) și cazuri sporadice in unele județe.

Medicii atrag atenția că în cazul îmbolnăvirii cu virusul gripal este important să urmați recomandările medicului dumneavoastră pentru a evita complicațiile grave legate de gripă, în special dacă faceți parte din categoria persoanelor cu risc.

„Cu toate că unele infecții pot fi foarte ușoare, persoanele bolnave de gripă au unele sau toate dintre următoarele simptome: febră, durere de gât, secreții nazale, tuse seacă, oboseală, durere de cap, dureri musculare. Puteti recunoaște o viroză respiratorie alta decât gripa, după debutul mai lent al bolii (începe ușor cu usturimi în gat, nas înfundat, dureri de cap) cât și după evoluția mai ușoară a bolii”, mai precizează sursa citată.

gripa-prahova.jpg

gripa.jpg